Ultraběžci změřili síly na Sletišti

V areálu kladenského Sletiště si to rozdali vyznavači ultra dlouhých běžeckých tratí. Nejdříve se na trať vydali závodníci na 48 hodin a po nich začali další zdolávat na kilometrovém okruhu sportovního areálu co nejdelší vzdálenost za 24 hodin.

Mistryní republiky se výkonem 202,92 uběhnutých kilometrů stala Kateřina Kašparová, stříbro vybojovala Markéta Gruberová (192 km), obě z kladenského Maratón klubu, třetí doběhla Jana Śindlerová z Ostravy (187 km). Z domácího oddílu dále byly pátá Petra Mošovská, které jen pár metrů chybělo do mety 100 mil, a osmá skončila Kateřina Dlouhá. 

Katka Kašparová i Petra Mošovská běžely první stovku (100 km) v životě! Katka Dlouhá si vyzkoušela po terénních a trialových závodech co to znamená 24 hodin na rovině, bez kopců, výstupů či seběhů. 

Nejvytrvalejším kladenským mužem byl René Osvald, který se zkušeně vypracoval na nový osobák s hodnotou 174,4 km. V pořadí hned za ním skončil benjamínek výpravy, teprve sedmnáctiletý Karel Vítek, sportovní profesí orienťák (KOB Kladno), zvládl úžasných 170,5 km. Pavel Honsa pokořil hranici 100 mil, dal 160,1 km. Zdeněk Crha, milovník náročných trailových akcí, se zastavil jen kvůli puchýřům na 130 km. 

- red -

ultrakdo

Kdo chtěl, spal ve stanech nebo v přístřešcích...

ultrakladenska

Kladenská základna...

ultranocni

Noční běh prožíval každý po svém...

ultravhod

Vhod mnohým přišly rozprašovače vody...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí