Cverna dostal odměnu, že soupeře nedobil

Alex Cverna (42), nejtěžší kladenský bijec v MMA, porazil v Oktagonu 3 na Štvanici bývalého ragbistu Boba Vovse. Zápas si diváci moc neužili. Do minuty mohl rozhodčí zvednout Cvernovi ruku na znamení vítězství. 

Co se stalo, že jste byl s Bobem tak rychle hotový?
Okamžitě jsem na něj nastoupil. Věděl jsem, že ho nesmím nechat bojovat. Nasadil jsem dva tvrdé low-kicky a něco jsem mu asi udělal s kolenem. Nezvedal se. V prvním okamžiku jsem ho na zemi pro jistotu chtěl dorazit, ale rozmyslel jsem si to. Překvapilo mě, že tohle gesto poté pořadatelé ocenili finančně. Ke slušnému startovnému mně přidali čtyři sta eur za fair play. To si cením.

Trenér Karlos Vémola vás pochválil?
Byl spokojený, protože jsem splnil to, co jsme si na Boba nachystali. Teď řeknu poprvé veřejně, co muselo zůstat mým tajemstvím. V týdnu před Oktagonem mi při sparingu zlomili nos. I z toho důvodu jsem si Boba nesměl pustit na tělo.

Nebylo vám přeci jen i přes ten zlomený nos líto, že jste skončil tak brzy, že jste tisícům divákům v hledišti nepředvedl víc ze svého umění?
(směje se) Pravda je, že příprava byla tvrdší a bolestivější než samotný zápas. Ale mně je jedno, jestli v ringu strávím hodinu nebo pár vteřin. Stalo se to tak, jak se stát mělo, a víc neřeším. 

Co vás v ringu nyní čeká?
Od ringu si nějaký čas dám pohov. Budu po téměř dvou měsících velmi tvrdé přípravy odpočívat. V říjnu mě čeká jeden galavečer a v prosinci v O2 Aréně další. 

Jan Murárik

Foto: Oktagon

cvernanazemi

Rychlý konec zápasu...


Počasí Kladno

Předpověď počasí