Daniel „Maxim“ Macháček: S ringem se loučil výhrou a ve sportu se dál věnuje dětem

V létě se připravoval na velký říjnový turnaj v bojovém odvětví MMA. V ringu to byl poslední zápas jeho bohaté zápasnické kariéry. S aktivním sportem ovšem Daniel „Maxim“ Macháček (41) nekončí. Dál se věnuje malým fotbalistům v kladenské akademii. 

Zúčastnil jste se říjnového turnaje, který měl podtext setkání legend. Vy jste před tím prohlásil, že se do ringu jdete se svou kariérou důstojně rozloučit. Zápas skončil velmi brzy, když se váš soupeř provinil proti pravidlům. Bylo to důstojné loučení?
Důstojné určitě nebylo. Neviním soupeře, že použil nedovolený úder. Přikládám to tomu, že to byl jeho první profizápas a projevila se jeho amatérská minulost… 

Jak zápas vypadal vašima očima?
Měl jsem ho na lopatě, stačilo pár minut a byl s ním konec. Nejsem zvyklý se v ringu se soupeřem tahat několik kol. Vždycky jsem do toho šel hned naplno, buď vyhraju, nebo prohraju. Byl připravený skončit k.o.. Ale do toho od něj přišel nečekaný úder pěstí na páteř a po něm konec zápasu. S tímhle vítězstvím spokojený nejsem, přesto v ringu končím (usmívá se). 

Končíte i s aktivním sportem?
To v žádném případě! Chodím dál trénovat, ale na zápasy se nepřipravuji, což je podstatný rozdíl. Sportuji, protože z toho mám dobrý pocit. A zjistil jsem, že jsem víc unavený, když nic nedělám, než po tréninku. 

Letos jste našel smysl sportovního života coby aktivní podporovatel fotbalové akademie v Kladně. Máte k akademii stále silné pouto, i když váš syn přestoupil nedávno do pražské Sparty?
Akademii chci pomáhat, dokud budu moct. Velmi obdivuji a jsem nadšený z toho, jak v ní s malými fotbalisty pracují. Můj šestiletý syn se do Sparty dostal nejen díky svému přirozenému talentu, ale především díky práci trenérů v kladenské fotbalové akademii. Práce s dětmi a pro děti mně dává smysl života.

Jan Murárik

Foto: archiv DM a czechfighters.cz

dandan

Dan se připravoval dát soupeři k.o.


Počasí Kladno

Předpověď počasí