Zikmund si doplaval pro tři zlaté medaile

V pátek a v sobotu proběhl v kladenském bazéně přebor Středočeského kraje a Prahy v plavání v kategorii dorostu a dospělých. Pro plavce Medúzy Kladno Martina Zikmunda ml. a navrátilce z hostování z Berouna Matěje Pošmourného to byl test přípravy v plném tréninkovém zatížení. 

Martin se představil pouze ve třech startech v pátek a všechny proměnil v jasná vítězství na tratích 50 m volný způsob, 50 m prsa a 100 motýlek. Časy odpovídaly tréninkové přípravě a prodělané lehké viróze začátkem týdne. Tento víkend se ještě představí na Českém poháru v Jihlavě a následně až na mistrovství republiky v Plzni. 

Na Matěji Pošmourném byl vidět tréninkový výpadek z důvodu studijních povinností na vysoké škole během října. Toto manko bude muset ještě dohnat, pokud bych chtěl uvažovat o účasti na mistrovství republiky. 

"Zajímavé je rozšíření naší tréninkové skupiny o dvě nové plavkyně Sabinu Pecušovou, která již přestoupila do Plzně a s námi dohání některé tréninkové výpadky a vede si velice dobře. Druhou plavkyní je Klára Lhotáková, která byla vyřazena z KSP Kladno pro údajné neplnění výkonnostních kritérií a z důvodu osobní neshody ze strany trenérky," říká trenér Martin Zikmund a pokračuje: "Klára s námi trénuje pouze měsíc a mohu říci, že je velice ambiciózní, s maximální snahou plnit vše, co jí je na tréninku řečeno. Zaměřili jsme se hlavně na technické nedostatky a jejich převedení do závodního tempa. I pouze měsíční příprava se odrazila na víkendových závodech v podobě osobních rekordů, a dokonce se jí podařilo dostat se i na stupně vítězů - na trati 50 m volný způsob doplavala na stříbrné pozici. Potěšující je, že ve všech startech předčila i své výkonnostně perspektivnější kolegyně. Klára již požádala o přestup do Berouna, kde ji rádi přijali. Pokud bude v nasazeném tempu pokračovat, věřím, že své časy posune ještě dál a bude pro berounské plavání přínosem." 

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí