Z plzeňského bazénu Kladno medaili nevylovilo

Zimní mistrovství České republiky v plavání dorostu a seniorů, které se konalo minulý víkend v Plzni v bazénu Na Slovanech, proběhlo netradičně již koncem listopadu, jelikož v polovině prosince se uskuteční v dánské Kodani mistrovství Evropy v krátkém bazéně.

Na startu se v seniorské kategorii objevil i zástupce kladenské Medúzy Martin Zikmund. Celkem startoval na třech tratích 100 a 200 motýlek a 100 metrů volný způsob. Vzhledem k novému programu to znamenalo 8 individuálních startů. Stometrové tratě se plavaly na rozplavby, semifinále a finále a dvoustovky na rozplavby a finále. Jelikož to byl jediný nominační závod na ME, sešla se zde kompletní česká plavecká špička. Už samotný postup do finále byl považován za úspěch. Martinovi se to podařilo na všech tratích a v nabité konkurenci dokázal vždy bojovat o stupně vítězů. Bohužel, dvakrát skončil na nepopulárním 4. místě. V královské disciplíně 100 metrů volný způsob pak pátý a od bronzu ho dělilo jen 10 setin sekundy. 

"Letos se nepodařilo Martinovi vylovit v seniorské kategorii pro kladenské plavání žádnou medaili, ale zaplavanými časy se již výrazně přibližuje svým osobákům. Věříme, že příští sezona bude již podstatně lepší a přibydou opět i medaile. Děkujeme všem za podporu," uvedl trenér Martin Zikmund st.

- red - 


Počasí Kladno

Předpověď počasí