Florbalisté Kladna opět nepřesvědčili. Získali pouze bod

Kladenští florbalisté pokračují v nepřesvědčivých výkonech a výsledcích. Výhry a prohry střídají téměř s železnou pravidelností. Nyní přišla na řadu porážka, když Kanonýři nestačili na soupeře z Královských Vinohrad. KANONÝŘI KLADNO – TJ SOKOL KRÁLOVSKÉ VINOHRADY 5:6p (0:2, 3:1, 2:2 - 0:1).

Herně ani výsledkově se Kanonýrům vstup do utkání a vlastně téměř celé dvě třetiny hrubě nevydařil. „Před zápasem jsme si řekli, že bychom chtěli navázat na herní tempo z dvojutkání z Ostravy a okolí, což se očividně nepovedlo a byl z toho otřesný začátek 0:3 po pětadvaceti minutách,“ popisuje nenaplněné plány svého týmu útočník Kanonýrů Radek Šťovíček.

Kanonýři si šance vytvářeli, svého soupeře dokonce výrazně přestříleli, ale hra byla neurovnaná a nepřesná. Vinohrady naproti tomu dokázaly své minimum šancí přetavit v branky. „První třetinu jsme se hledali a nenašli, druhou už to bylo lepší. Není dobré celý zápas dohánět manko soupeře, což jsme bohužel museli,“ vysvětluje Šťovíček nepříjemnou situaci Kanonýrů.

V závěru druhé třetiny dokázali Kanonýři během dvou minut a devatenácti sekund tříbrankové manko smazat. V průběhu poslední části ovšem obdrželi další dva góly a prohrávali 3:5. „Chtěl bych vyzdvihnout hru kluků ve hře bez brankáře, asi to mají natrénované ještě z minulé superligové sezony (úsměv),“ naráží rychlonohý kladenský útočník Šťovíček na závěrečnou power play svých spoluhráčů, během níž Kladno opět srovnalo skóre.

Po sedmnácti sekundách prodloužení vinohradští sokolové rozhodli o svém vítězství a kladenským florbalistům zbyl z utkání pouze bod. „Škoda, že jsme nedokázali dotáhnout utkání do vítězného konce, prodloužení tři na tři není úplně naše silná stránka,“ lituje Šťovíček, který byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem svého celku.

Sestava Kladna: Šárka (Minev) – Burian, Cvrček, Vaculčiak, Riebauer, Mayer – Holčák, Pertlík, Šťovíček, Přívara, Louvar – Blažek, Fořt, Richtr O., Teslík, Richtr T. – (Šimůnek, Štechmüller, Sedláček)

Branky a asistence Kladna: 36:53 Dušan Přívara (Vojtěch Teslík), 37:05 Miroslav Mayer (Ondřej Riebauer), 39:12 Miroslav Mayer (Ondřej Riebauer), 55:46 Martin Holčák (Ondřej Riebauer), 58:21 Dušan Přívara (Martin Holčák)

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí