Šéf SK Josef Drahota: Udělám vše, abych vzniklou situaci napravil

Valná hromada fotbalového klubu SK Kladno skončila bez výsledku. Další klub stanovil na konec dubna. Předseda SK Josef Drahota v těchto dnech zrušil spolupráci s dosavadním sportovním ředitelem a čtenářům Vašeho Kladna v rozhovoru říká, co v příštích dnech klub zhruba čeká. 

Program valné hromady klubu většinou přítomných členů neprošel. Co z téhle zprávy pro klub vyplývá?
Mnoho věcí. Za sebe můžu říct, že na příští valné hromadě rezignuji na post předsedy klubu. Mělo by se na ní volit nové vedení klubu. Chtěl bych také prosadit změnu stanov. Na návrh z pléna mě, jako statutárního zástupce SK Kladno, nahradí v jednání klubu s městem jakýsi parlamentář. V řešení právních otázek jsme amatéři, zatímco město proti nám k prosazení svých zájmů staví profesionály. Musíme se s tím vyrovnat i za cenu dalších neplánovaných výdajů. 

Je SK skutečně bez peněz?
Úplně bez peněz nejsme. Peníze nám jdou jednak z příspěvků, jednak z fotbalového svazu. Věřím, že se s městem o prodeji stadionu domluvíme. V ten moment nám prý dotaci uvolní. Udělám vše, abych vzniklou situaci napravil.

V kuloárech klubu se mimo valnou hromadu nesla zpráva, že sportovní manažer Eduard Novák na svém postu skončil. Je to tak?
Ano, písemně jsem mu oznámil, že spolek SK Kladno z.s. odstoupil k 31. březnu od vzájemné spolupráce. 

Kdy jmenujete nového sportovního manažera?
Předběžně jsem dohodnutý s Petrem Brabcem, který u nás zastává pozici šéftrenéra mládeže. Definitivní obsazení této pozice v klubu bude zřejmě výsledkem dohody nově zvoleného výkonného výboru. 

Jakou pracovní činnost musí vykonávat sportovní manažer SK?
Obecně vytváří a řídí sportovní podmínky, za kterých je provozován fotbal. Od materiálního zázemí, hráčského kádru, přestupů, trenérského a realizačního týmu až po rozhodčí. Je nanejvýš žádoucí, aby v rámci klubu vytvářel pozitivní mezilidské vztahy. Samozřejmě je nutné přihlédnout i k ekonomické situaci v klubu, protože, popravdě řečeno, mnoho klubů v divizních soutěžích svého sportovního ředitele nemá. My však chceme hrát někde výše.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí