Starší žáci SK Kladno přišli smolně o vítězství proti Liberci

Devatenáctka SK Kladno zvládla penaltový rozstřel v Sokolově a vyhrála 2:1. Mladší dorostenci naopak na západě Čech prohráli 0:1. Starší žáci do čtrnácti let vedli až do poslední minuty nad Slovanem Liberec 2:1, ale nakonec prohráli na pokutové kopy. Mladší žáci rozdrtili fotbalisty Neratovic.

Ve 20. kole České ligy staršího dorostu se hráči SK Kladno představili na hřišti Baníku Sokolov. V prvním poločase se kladenští hráči prezentovali kombinační hrou, která vedla až ke gólovým příležitostem. „Hráli jsme velmi dobře a odměnou byla vedoucí branka,“ hodnotil Martin Hřídel, trenér SK Kladno. Na gól kladenského Dejčmara však dokázali domácí zareagovat a byla z toho remíza 1:1. Bonusový bod získali v penaltovém rozstřelu hráči SK Kladno. „Při penaltách nás podržel brankář Kindl. Se dvěma body jsme spokojeni,“ dodal Hřídel. 

Mladší dorostenci SK Kladno na hřišti v Sokolově neuspěli a prohráli 0:1. Především úvod utkání byl z kladenské strany velmi vlažný, čehož využili domácí a vstřelili vítěznou branku. „Ve druhém poločase jsme byli jasně lepším týmem, ale sráží nás slabá produktivita i ve vyložených šancích,“ řekl kladenský trenér Jan Pejša. „I přesto bych chtěl hráče za druhý poločas pochválit.“ 

 

ČLD U19 – FK Baník Sokolov - SK Kladno 1:2 np. (0:0)
Branka: Dejčmar
Sestava: Kindl - Dáňa, Janda, Prošek, Pokorný - Dejčmar, Donát, Slabý (89. Kolářský), Šrédl (77. Mačura), Čapek – Pospíšil (46. Šnobl)

 

ČLD U17 – FK Baník Sokolov - SK Kladno 1:0 (1:0)
Sestava: Koco - Klváň (25. Kukla), Pospíšil, Rottner, Veiner - Kolářský, Zábranský - Veselý, Krpálek, Blažek – Tung (65. Měřínský)

 

Proti Slovanu Liberec se postavili v 17. kole nejvyšší české soutěže starších žáků fotbalisté SK Kladno. Domácí vstoupili do utkání lépe a dostali se do dvou vyložených šancí, které ale neproměnili. Naopak nabídnuté příležitosti od kladenských hráčů trestal soupeř a do poločasu vedl 3:0. „Kluci zápas odmakali, v tom jim nejde nic vyčíst, ale bohužel chyby, které děláme, nás sráží. A naopak naše šance, které si vypracujeme, nedokážeme proměnit," řekl k utkání kladenský trenér Jan Procházka. 

Pro hráče SK Kladno do čtrnácti let je získaný bod proti Slovanu Liberec málo. Kladenští fotbalisté se hned od úvodu prezentovali velice sympatickou hrou. O těsné vedení 2:1 přišli až v poslední minutě utkání po nařízeném pokutovém kopu. V následném penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté. „Musím hráče pochválit za odvedenou hru a troufnu si tvrdit, že až na posledních pár minut utkání jsme dnes byli na hřišti lepším týmem," řekl Václav Kalina, trenér Kladna. 

 

ČLŽ U15 - SK Kladno – FC Slovan Liberec 1:5 (0:3)
Branka: Kácl
Sestava: Polcar - Grumlík, Kácl, Bokša, Justra (65. Truhlář) – Duda (65. Landa), Bartoš, Herčík, Kadeřábek (55. Heler) – Veselý (55. Ricci), Chlumský (36. Holas) 

 

ČLŽ U14  - SK Kladno – FC Slovan Liberec 2:3 np. (2:1)
Branky: Janega, Pavlík
Sestava: Serpietri - Řehoř L., Rottner, Fajka, Hoffmann - Podivínský, Pavlík, Janega, Vosyka (48. Řehoř M.) - Beneš (36. Vajshajtl), Došek (60. Korbel)

.

Mladší žáci SK Kladno předvedli gólovou smršť! Na hřišti v Rozdělově přivítali hráči do třinácti a dvanácti let stejně staré fotbalisty z Neratovic. V obou utkáních jasně dominovali domácí a byli z toho vysoké výhry U13 9:3 a U12 12:3. „Po úvodní nervozitě jsme předvedli hezké kombinace s krásnými góly. Ve třetí třetině jsme excelovali,“ hodnotil utkání Jaroslav Hamouz, trenér SK Kladno U13. Jeho trenérský kolega z U12 Aleš Hejkal vítězství nepřeceňoval: „Vstup do utkání se nám povedl a pomohly nám rychlé branky.“

   

ČLŽ U13 – SK Kladno – Neratovice–Býškovice 9:3
Branky: Hamouz 2x, Kolka 2x, Zoubek 2x, Chochola 2x, Randýsek.
Sestava: Vojtíšek, Adam - Chochola, Hrudka, Hamouz, Mikula, Zoubek, Kolka, Dvořák, Kůsa, Randýsek, Haluza, Šíma, Tunka, Požár.

 

ČLŽ U12 – SK Kladno – Neratovice-Býškovice 12:3
Branky: Procházka 4x, Kolísek 3x, Hes, Mucha, Kubů, Chvapil, Trousil 
Sestava: Hejkal - Abrhám, Chvapil, Kopta, Hašek, Kolísek, Kubů, Halaj, Mucha, Janát, Procházka, Svoboda, Adamus, Trousil, Hes, Jílek

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí