Sparta doma dostala pět kusů

Ve 23. kole třetí třídy skupiny A hostila desátá Sparta Kladno na hřišti v Kamenných Žehrovicích, kde je doma, čtvrtou Běleč. Hosté výhrou 5:2 (2:2) potvrdili roli favorita.

Utkání začali lépe domácí, jenže v 7. minutě prováděl bělečský Hykl za hranicí pokutového území přímý kop a brankář Ecler zaregistroval míč až v síti. Bělečtí převzali iniciativu, ale ve 20. minutě si domácí Placák uděl z obránců Bělče slalomové tyče a vyrovnal na 1:1. Ve 30. minutě dostal parádní balon do běhu Diviš, utekl obráncům a hosté opět vedli. Těsně před půlí zůstal před bělečskou brankou nepokrytý Korytko a na přestávku se šlo za stavu 2:2.

Druhý poločas se již odehrál pouze v režii Bělče. V 60. minutě doputoval dlouhý centr k volnému Burešovi a Běleč vedla 3:2. O čtyři minuty později Filip Trousil upravil z pokutového kopu na 4:2. Domácí se nevzdávali, ale bělečská obrana v čele s brankářem Šnoblem pracovala bezchybně. Jediným výsledkem sparťanského snažení bylo nastřelené břevno. V přemíře snahy zapomínali domácí na obranu a v 81. minutě je za to ztrestal Čermák pátým gólem.

Pohledný zápas viděla jen dvacítka diváků. Obě mužstva zaslouží pochvalu nejen za předvedenou hru, ale i za korektní vystupování. Ulehčili tak práci rozhodčímu Zíkovi, jenž nemusel ukázat ani jednu žlutou kartu.

SPARTA: Ecler - Urban, Hanzlík, Placák, Šifta, Vančata (46. Netrefa), Pírka, R. Havlůj, Nejedlý (61. Janouš), Korytko, D. Havlůj. Trenér: Korytko.

BĚLEČ: Šnobl - Rábl, Hykl (46. Z. Trousil), O. Tyburec, Fejfar, F. Trousil (61. M. Tyburec), Kratochvíl, Bureš, Diviš, Sádlo, Hejda (71. Čermák) Trenér: Z. Trousil.

František Červenka


Počasí Kladno

Předpověď počasí