Divizní zápas jara. Jiří Hondl zve na přímý souboj o první místo

Za čtrnáct let ve funkci předsedy fotbalového Sokola Hostouň dovedl klub z okresního přeboru, a už lze téměř s jistotou říct, až do třetí ligy. Zítra se na hřišti v Hostouni může rozhodnout, z kterého místa do ní sokolové půjdou. Obhájí v utkání se Zbuzany post lídra tabulky divizní skupiny B, nebo pustí tento druhý celek před sebe? Co pro předsedu klubu Jiřího Hondla tohle utkání jara znamená?

Dovolíte si pozvat diváky na zajímavý atraktivní fotbal, nebo spíše fanoušek uvidí boj o každý metr trávníku?s
Obě mužstva vědí, o co v tomto zápase jde, musí hrát na vítězství a obě mají svou kvalitu. To je pro diváky ta nejlepší pozvánka, která může být. Pro nějaké taktizování tady není prostor. Tomu bude odpovídat i ráz celého utkání. Podle mě je to vyvrcholení celé soutěže, ke kterému to postupně směřovalo celou sezonu. Nepamatuji si za poslední roky, kdy tady byl tři kola před koncem přímý souboj dvou konkurentů o první místo a s tím spojený postup do třetí ligy. 

Může být podle vás velikost vašeho hřiště pro soupeře nevýhodou?
Nemyslím si. Soupiska Zbuzan je natolik kvalitní a zkušená, že by se s tímto faktorem měla vypořádat bez větších problémů.

Fotbaloví odborníci tipují, že váš tým neprohraje, další pak doporučují hrát osobku na soupeře už od půlky hřiště. Jste s nimi zajedno?
Taktiku neřeším. Je to věc trenérů, jak mužstvo na zápas připraví. 

Máte rád taková vyústění sezony, kdy v jejím závěru první dva týmy hrají o post lídra tabulky? 
Jako nestranný divák určitě. Z pozice předsedy klubu má takovýto závěr sezony trochu adrenalinový nádech, ale pro fotbal je to jenom dobře. Jedině takové zápasy, ať již dopadnou jakkoliv, mohou mužstvo posunout dále. Naším cílem bylo po loňském druhém místě soutěž vyhrát. Po většinu soutěžního roku jsme byli, a pořád jsme, v čele a tuto pozici si chceme udržet. Takže, pokud máme být úspěšní, musíme podat proti bezesporu kvalitnímu soupeři výkon, který bude mít ve všech směrech jen ty nejvyšší parametry. Zadarmo nám rozhodně nikdo nic nedá. Pokud se nám to podaří, zůstanou tři body doma.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí