Devatenáctka Kladna zvládla důležité utkání s Motorletem

Cenné tři body vybojovali starší dorostenci SK Kladna. Na domácím hřišti porazili 3:1 fotbalisty Motorletu Praha. Nad stejným soupeřem vyhrál i dorost do sedmnácti let – 3:0. Mladší žáci Kladna se představili na hřišti Slavie Praha. Úspěchem je určitě remíza 3:3 hráčů do dvanácti let. Starší žáci měli tentokrát volno. 

Česká liga staršího dorostu se blíží do svého závěru. Fotbalisté SK Kladna si v ní po vítězství 3:1 nad Motorletem Praha téměř jistě zajistili účast i pro nadcházející sezonu. Do důležitého utkání vstoupili lépe domácí, kteří využili kvalitní defenzivy a rychlého přechodu do útoku. V poločase z toho bylo vedení 2:0. „Bohužel zřejmě pod tíhou důležitosti utkání jsme ve druhém poločase začali vytvářet zbytečné chyby a jen díky našemu brankáři soupeř potrestal pouze jednu. Uklidnění přinesla naše třetí branka,“ hodnotil Jan Pejša, trenér Kladna. 

Podobný průběh jako v zápase staršího dorostu mělo utkání hráčů do sedmnácti let. I zde domácí vedli v poločase 2:0. Po přestávce přišlo trochu polevení, ale nakonec z toho bylo vítězství 3:0. „Po dlouhé době jsme vstoupili do utkání aktivně a agresivně, z čehož jsme vytěžili dvě branky. Ve druhém poločase jsme trošku ustoupili z aktivního pojetí, přesto jsme hosty do šancí nepouštěli a naopak proměnili jednu z brejkových situací,“ řekl trenér domácích Jan Pejša. 

 

ČLD U19 – SK Kladno – SK Motorlet Praha 3:1 (2:0)
Branky: Mačura, Stříška, Donát
Sestava: Kindl - Dáňa, Janda, Kolářský, Pokorný - Donát - Pospíšil (64. Kreisinger), Slabý (89. Strnad), Stříška, Mačura (86. Čermák) - Šnobl (59. Kukla).

 

ČLD U17 – SK Kladno – SK Motorlet Praha 3:0 (2:0)
Branky: Pospíšil, Kukla, Blažek
Sestava: Koco - Vaňous, Pospíšil, Rottner, Veiner - Tyban, Zábranský - Veselý (80. Charvát), Kukla (46. Klváň), Blažek (85. Měřínský) - Tung (46.Halaj).

 

Na hřišti jednoho z nejslavnějších klubů Slavie Praha se představili mladší žáci SK Kladna. Fotbalisté do třinácti let prohráli s druhým týmem tabulky 4:10. Hráči Kladna jsou po dvaadvaceti kolech na šestém místě.

Úspěšnější byli na hřišti Slavie Praha fotbalisté Kladna do dvanácti let, kteří remizovali 3:3. „Bohužel nám utkání nevyšlo střelecky, kluci si vypracovali velké množství šancí,“ řekl Marek Abrham, trenér Kladna. V takto těžkém utkání každá neproměněná šance mrzí dvojnásob. „Soupeř byl velmi houževnatý. Kluky ale musím pochválit za přístup k utkání,“ dodal Abrham. 

 

ČLŽ U13 – SK Slavia Praha – SK Kladno 10:4
Branky: Řehoř M., Hamouz, Pavlíček, Kůsa
Sestava: Vojtíšek, - Eška, Řehoř L., Požár, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Řehoř M., Kůsa, Tunka.

 

ČLŽ U12 – SK Slavia Praha – SK Kladno 3:3
Branky: Mucha, Janát, Halaj
Sestava: Hejkal - Abrham, Hašek, Chvapil, Kopta, Janát, Kolísek, Halaj, Mucha, Procházka, Svoboda, Jílek, Civín. Trousil, Pavlík.

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí