Fotbal na Kladensku v divizi a ČFL. Sokol na vítězné vlně, SK klopýtl

Dvanáctá kola měla na programu divize i Česká fotbalová liga (ČFL). Ve třetí lize překvapivě vyhrála Hostouň na hřišti soupeře, Kladno nezvládlo penaltový rozstřel, Velvary padly v Hradci a Slaný konečně vyhrál za tři body.

Ve třetí nejvyšší soutěži se v sobotu představil hostouňský Sokol v Benešově a výhrou 2:0 (2:0, branky v 18. minutě Kabele a v 26. Marek) potvrdil, že už si na ČFL navykl. Vyhrál totiž druhý zápas v řadě a je na cestě ode dna tabulky skupiny A.
Sestava sokolů: Dutka - Antl, Trapp, Dosoudil, Hovorka, Marek, Kabele, Šustr, Kolmistr, Vegricht, Laušman (střídali Krupička, Vašák, Lohoyda, Baratynskyy, Hájek). Ve třináctém kole Hostouň hostí béčko Plzně (neděle, 14.00 hod.). 

V B skupině ČFL Slovan Velvary dnes dopoledne ve východních Čechách podlehl rezervě druholigového Hradce Králové 0:1 (0:1).
Soupiska Velvar: Měsíček - Ippolito, Tenkl, Valenta, Vopat, Chábera, Šimkovský, Polák, Rubeš, Kafka, Dvořák (střídali Dolejší, Krištof, Müller, Bulíř, Havránek). V tabulce jedenáctý Slovan v příštím kole hostí Chlumec nad Cidlinou, tým, který v národním poháru senzačně vyřadil například pražské Bohemians.

V divizní B skupině vybojoval kladenský SK doma s Meteorem pouze bod, když po remíze 1:1 (0:1, branku SK vsítil v 66. minutě Pospíšil) prohrál penaltový rozstřel. Na tříbodový zisk čekají Kladenští již tři kola.
Sestava SK: Tesař - Kalina, Javorek, Nosek, Stříška, Holub, Růžička, Čížek, Procházka, Tóth, Pospíšil (střídali Dejčmar, Kraus). V dalším utkání jede Kladno na půdu Loun (neděle, 14.00 hod.). 

Dlouhých osm kol musel ve stejné divizní skupině bojovat SK Slaný, než se opět mohl radovat z tříbodového vítězství. Dosáhl ho v poměru 2:1 (0:0, branky SK v 65. minutě Galbavý a v 68. Hansl) na hřišti České Lípy.
Soupiska SK: Sedlák - Jaráb, Macháček, Hansl, Zelenka, Kubík, Vimr, Trnka, Glabavý, Křeček (střídali Maroušek, Holly, Danda, Tikovský). V třináctém kole přivítá Slaný celek Dobříše. V aktuální tabulce patří Kladnu s šestnácti body devátá a Slanému se ziskem patnácti bodů jedenáctá příčka. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí