Sudí v Hostouni daroval hostům tři body

V 11. kole ČFL prohrál doma Sokol Hostouň s LOKO Vltavínem 2:3 (1:1).

Divákům a zvlášť domácím fanouškům se podle jejich hlasů po utkání duel předváděný fotbal líbil. Přišli si i na slušný příděl branek. Ovšem nad tou pátou kroutili při odchodu ze stadionu hlavou.
V devadesáté minutě totiž sudí nařídil proti sokolům penaltu za nastřelenou ruku. Situaci předcházel odpískaný trestný kop před šestnáctkou, kterým se hlavní arbitr zalíbil hostům. Z jeho rozehrání vzápětí vzešla ona nastřelená ruka domácího hráče v pokutovém území. Penaltu Vltavín proměnil a krátce po rozehrání rozhodčí utkání ukončil. Výlevu emocí na domácí straně poté se nelze divit třeba i proto, že o několik minut předtím muž s píšťalkou přehlédl ruku hostí v jejich vápnu...
Do té doby měli sokolové více šancí i hru na své straně. Podali bezesporu nejlepší výkon v podzimní části třetí ligy. Jen dvakrát si nepohlídali hlavičkující hosty a dvakrát zbytečně inkasovali. Více gólovek Vltavín neměl. Zato na straně Sokola zůstala nastřelená tyč a další dvě neproměněné tutovky.
V aktuální tabulce je Hostouň na třináctém místě ze šestnácti. V příštím kole jede na hřiště Domažlic.

Góly Sokola: 34. Dočekal, 53. Miker.
Sestava Sokola: Pančev – Pavlík (90. Shkyria), Zahranychnyy (90. Kubáň), Kosík, Hucek (86. Mentberger), Miker, Charvát, Vlasák (81. Gajdošík), Dočekal, Kabele, Neruda (81. Hovorka).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí