Vokoun vychytal Kladnu milosrdnou porážku

Ve dvanáctém kole divize podlehl kladenský SK doma pražskému Meteoru 0:2 (0:0).

Kladno před tímto duelem drželo sérii šesti zápasů bez prohry a na jeho hřiště zavítal soupeř z dvanácté příčky tabulky. Role favorita byla předem daná, ale na hřišti se jí hráči SK nezhostili dobře. Soupeř byl pohyblivější a těžil z kladenských nepřesností. Domácímu celku tentokrát nefungovala podpora útoku ze zadních řad, co naštěstí pro ně fungovalo tradičně spolehlivě, byl gólman Vokoun. 
Toho by měli na SK nosit na rukách. Až na jednu šanci Pražanů zastavenou nepropustnou hrází kladenské obrany další tři „loženky“ zneškodnil právě on!  A nebylo to poprvé v podzimní části sezony. Ale ani při něm nestálo štěstí celých devadesát minut. Na jednu střelu byl přeci jen krátký, a když v závěru vyrazil hostující brankář Pospíšilův trestný kop, muselo se Kladno smířit s prohrou. Tu ještě v devadesáté minutě hosté z penalty, i přes Vokounovu teč, navýšili.
V tabulce ztrácí Kladno na čelo sedm bodů, což není nedostižná ztráta. Třinácté kolo odehraje příští sobotu na hřišti Loun (14.30 hod.).
Sestava SK: Vokoun – Kolářský, Pechr, Javorek, Ježdík (27. Růžička), Čížek, Holub, Balšánek (83. Borák), Říha, Šnobl (64. Šíma), Pospíšil (Procházka, Jančí, Bičiště).
Diváků: 150.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí