Derby Kladno vs. Slaný. Trenér Křeček zná sílu SK

Zítra (10.15 hod.) se na stadionu Františka Kloze hraje divizní derby mezi domácím SK a týmem ze Slaného. Asistent trenéra hostí Lukáš Křeček vnímá domácí za daného favorita duelu, kterého jeho svěřenci chtějí zaskočit.

Na začátku soutěže jste okupovali špičku tabulky. S přibývajícími koly ovšem narůstala vaše série bez výhry. V současné době jste na spodních příčkách. Co se stalo?
Nechceme se na nic vymlouvat, ale po několika prvních kolech klíčovému hráči Trnkovi zlomili v zápase nohu. On byl mozek zálohy a tvůrce naší hry. Aby to nebylo všechno, tak stoper Beneš má zpřetrhané vazy v koleni, k tomu se přidala další zranění hráčů základní sestavy... Vyhlížíme konec podzimní části a začneme stavět tým pro jaro. Posílíme a zvedneme fyzičku, ta nám chybí. Ani náhodou nemyslíme na sestup. Je lehčí se zachránit než postoupit!

Kladenský SK hraje o přezimování mezi prvními čtyřmi mužstvy tabulky. Máte z něj obavy?
Strach z nich nemáme. Nebudu tvrdit, že nejsou lepším běhavějším týmem. My zítra nemáme co ztratit. Pořád se potýkáme s početnou marodkou, takže si nemůžeme na SK, na jejich velkém hřišti, dovolit hrát otevřený fotbal. Bránění nám není vlastní, raději presujeme, snažíme se hrát, ale teď nám nezbude nic jiného, než myslet na obranu. Zalezeme (směje se).

Když budete taktiku plnit bez fatálních chyb, může se zrodit překvapivý výsledek...
Bez gólů se zítra určitě hrát nebude. Nula nula zápas neskončí. Abychom si odvezli bod, musíme dát alespoň gól. Třeba bude štěstí na naší straně.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí