Josef Bešta: Nečekaným úkolem je záchrana Krajského přeboru!

Vývoj jarních kol ve fotbalových divizích ukazuje na možnost, že sestoupí výjimečně velké množství středočeských týmů. Ty napadají do středočeského Krajského přeboru. Z něj pak stejný počet mužstev sestoupí do I.A třídy. Hrozba pádu o soutěž nííž visí nyní i nad Tuchlovicemi. S předsedou klubu Josefem Beštou jsme hovořili po vítězném domácím utkání na béčkem Českého Brodu.

Z Krajského přeboru může sestoupit až osm týmů, tedy polovina tabulky. Co pro vás sobotní výhra znamená? 
Teoreticky jsme si spočítali, že potřebujeme do konce soutěže nasbírat minimálně deset bodů, abychom nesestoupili. Takže první tři máme. Jestli to bude stačit nebo ne, to se ukáže. Prý může sestoupit až devět mužstev... Byť jsme v polovině tabulky, naším nečekaným aktuálním úkolem je záchrana!

Co podle vás způsobilo, že z divizí může sestoupit neobvykle velké množství středočeských klubů?
Podle mého názoru si to způsobily kluby, které se do divize přihlásily třeba ze třetího nebo čtvrtého místa tabulky Krajského přeboru a kvalitativně nedoplnily sestavy. Teď se ukázalo, že na divizi nemají.

Kdybyste spadli, chtěli byste se dostat okamžitě zpátky?
Chtěli. Tuchlovice tradičně do Krajského přeboru patří.

Neobáváte se, že vám v případě sestupu uteče většina kvalitních hráčů do kvalitnějších soutěží?
Stát se to může, ale já tomu nevěřím. Doufám, že by se to nestalo.

Kam by mohli odejít?
Třeba do Kladna nebo Slaného.

Když odhlédneme od áčka, jak jste na tom s mládeží?
Covidové období dětem ukázalo, jak vypadá volný víkend a kluky přestal fotbal bavit. V některém ročníku bude hluché místo.

Vymře dospělý fotbal na vesnicích?
Nikdo, kdo děláme fotbal, si tohle nepřejeme. Ale mančafty stárnou, to je fakt. V Tuchlovicích naštěstí máme poměrně mladé fotbalisty (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí