Fotbalový sňatek z rozumu: Sokol Hostouň a Baník Švermov hlásí sloučení. Šéftrenérem bude Zdeněk Hašek!

Hostouň lomeno Švermov. Tak se od příští sezony bude jmenovat nový subjekt na fotbalové mapě kladenského okresu.

V těchto dnech se dohodlo vedení Baníku s vedením Sokola na spolupráci v úrovni dorostů. „Došlo ke spojení klubů, které pracují s mládeží na velmi dobré úrovni. My chceme hrát s dětmi krajskou soutěž, takže jak pro Hostouň, tak pro Baník je takové spojení určitě přínosem. Jiné kluby nás také oslovily, ale nedopadlo to, protože měly jinou představu než my. Nyní pracujeme na tom, kdy a jak uvedeme projekt do života,“ uvedl pro Vaše Kladno předseda Baníku David Nedvěd.
„Z mého pohledu je to jednoduché. Nevidím na okrese jiný klub než Baník, který by se snažil dělat s mládeží na podobné úrovni jako my. Už dlouhodobě mně vychází takové spojení jako logické. Zastavíme tím i úbytek hráčů v dorosteneckém věku, ke kterému nějaký času dochází. Naše spolupráce bude vyvážená. Nikdo nebude mít víc, nikdo míň. Hráče chceme sportovně rozvíjet a k tomu sdružujeme zkušené trenéry,“ doplnil předseda Sokola Jiří Hondl.
Šéftrenérem mládeže v Hostouni se stane Zdeněk Hašek, který v současné době slaví s Mostem postup do třetí ligy. Novými trenéry dorostu Sokola jsou Tomáš Marek a Petr Trapp. Sokolové už na úrovni mládeže spolupracují s Hřebčí a výhledově se nebrání spolupracovat například s Kněževsí, Středokluky či Lidicemi.  

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí