Libušín povede hrající trenér Veselý

Fotbalový Libušín sestoupil z I.A třídy a v klubu nastaly zásadní změny. Jenou z nich je jmenování nového trenéra. První mužstvo od letní přípravy povede hrající trenér Jiří Veselý (42).

Jste ze své první mise v roli hlavního trenéra nervózní?
Těším se na ni, ale úplná premiéra to nebude (směje se). Tu jsem zažil ve Vlašimi, kde jsem byl vedený jako trenér ve dvou zápasech v ČFL a ještě jsem tam trénoval béčko v kraji. V Libušíně budeme chtít co nejdřív dění v klubu stabilizovat a pak stoupat tabulkou. Nerozpadli jsme se, jak se občas tvrdí.

Rozpadl se vám po sestupu kádr?
Spíše než oslabení nyní řeším doplnění kádru co do počtu hráčů. Máme potvrzené posily i z vyšších soutěží. Dvě zajímavá jména ještě nejsou dotažená, ty zmíním později. Osa mužstva je pohromadě. Přišel Hrubý z Velké Dobré, já budu ještě hrát, ve středu pole spoléhám na Fujdiara, v obraně na Portužáka, v bráně na Poráčanina.

Získal klub pro novou sezonu silného sponzora?
Takového zatím nemáme. Například jako má Hostouň, tak takový u nás teď není. Ale hůře, než týmy v I.B třídě, na tom nejsme. Chceme hrát fotbal, na který se dá koukat, aby lidi v Libušíně zase bavil.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí