Jiří Růžička: Česká Lípa má nejsilnější tým za poslední dobu a dneska se sama neporazí

Ve fotbalovém týmu kladenského SK patří ke služebně nejstarším hráčům i pamětníkům, kteří stále v dresu Kladna kopou do míče. Jiřího Růžičku a jeho spoluhráče dnes (10.15 hod.) čeká v divizi důležitý zápas na hřišti České Lípy.

S dnešním soupeřem se Kladno potkává už roky. Jak vzpomínáte na souboje s Českou Lípou?
V minulé sezoně to byl spolu s Mostem jeden z nejtěžších soupeřů. Hlavně na Kladně nás výsledkově vyškolili... U nich se nám dařilo lépe. Poslední tři roky šel fotbal v Lípě hodně nahoru. Co pamatuji, tak má zřejmě nejsilnější tým. Za sebe vnímám zápas v Lípě jako konfrontaci s nejsilnějším týmem naší divizní skupiny. Nedá se tvrdit, že už je to pro nás zápas podzimu. Ten třeba ještě přijde. Každopádně Lípa se dneska sama neporazí.

Jste posledním současným hráčem Kladna z ročníku 1992. Hraje z vaší generace někdo mimo SK?
David Matyáš, který je z Loun, hraje za Most třetí ligu. A jestli se David Čížek, který si teď dal od fotbalu pauzu, vrátí mezi nás, tak jsme v SK z našeho ročníku dva. Když nepočítám Honzu Švamberu, který nedávno dal za naše béčko dva góly. Ostatní z mých spoluhráčů z dorostu, kteří se pořád fotbalu věnují, tak hrají nižší soutěže.

V tabulce si SK stojí velmi dobře. Kdybyste postoupili do třetí ligy, troufl byste si na ČFL?
Troufl bych si, ale nevím, jestli bych na třetí ligu stačil výkonnostně. To by se vidělo, až bychom v ČFL byli. Všechno je to o tréninku a aktuální formě.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí