Hostouň hraje v Bratislavě se slavným Slovanem. Trenér vysvětluje proč

Třetiligová Hostouň dnes hraje na hřišti slavného bratislavského Slovanu! Sokolové budou mít v sedmi dnech v nohách tři těžké, ale atraktivní duely. Zajímalo nás, proč trenér Dominik Rodinger (na snímku) zvolil právě takový způsob přípravy na jarní část ČFL.

Zvolili jste neobvyklý způsob zápasové zimní přípravy. Minulý víkend jste jeli až do Teplic, poté jste ve středu přes poledne hráli na Spartě a nyní vás čeká zápas v Bratislavě. Má to nějaký jiný význam než jen duely se silnými soupeři?
Má to vícero důvodů. První a hlavní důvod je ten, že nemáme svoji umělou trávu. Tudíž musíme cestovat na hřište soupeřů, anebo bychom museli hrát na Zličíně, který je skvělý, ale má své nevýhody. Časově se tam určitě nedostaneme v sobotu dopoledne, kdy chceme hrát zápasy a rozměry umělé trávy nejsou velké. A pak samozřejmě je tu atraktivita utkání. Jsem trenér, co chce a bude chtít vždycky rozvíjet hráče a tím pádem naplnit klubovou kasu. Pokud budeme hrát s neatraktivnimi týmy, tak se kluci nemají šanci ukázat a rovnat s takovymi hráči, kteří jim jasně nastavují zrcadlo.

Museli jste hráčům vysvětlovat, proč si jako poloprofesionálové musejí brát v práci volno kvůli jednomu zápasu?
Nemuseli. Věděli to dlouho dopředu, a kdo z práce nemohl, tak nepřišel. Já také musel kvůli posunutí začátku utkání odjet po hodině hry do práce. Ale přece kvůli tomu nezrušíme utkání s druholigovým soupeřem.

Jak moc se těšíte na Slovan?
Pro mě je to obrovská pocta. Hrál jsem za Slovan skoro tři roky, vím co na Slovensku znamená. Je to gigant, řekl bych finančně evropsky zajištěný klub se silným majitelem. Na tu prověrku se moc těšíme. Spojíme to s teambuildingem, protože jsme v Bratislavě od pátku až do neděle. Moc děkujeme vedení našeho klubu, že nám výjezd umožnilo.

Co pozitivního vám dva dosavadní přípravné zápasy, porážky v Teplicích a na Spartě, jako trenérovi ukázaly?
Teplice, to bylo špatný. Tam nás kluci hodně naštvali. Měli jsme poměrně silný pohovor na pondělním tréninku. Ale zareagovali skvěle, což bylo vidět už na tréninku a pak ve středu na Spartě, kde odehráli velmi dobré utkání. Zkoušíme navrátilce ze Slaného. Drula a Šmerdu učíme hrát dospěly fotbal a musíme se rozhodnout koho si necháme do jarní části sezony, pro kterou jsme si s klukama vytyčili interní cíle. Je nás dost, ale máme taky dost hráčů zraněných či nakopnutých ze zápasů, takže s uzavřením kádru nemůžeme spěchat. Ale počítáme s tím, že tři kluci zamíří do Slaného, naší farmy.

Jan Murárik
Foto: Sokol Hostouň

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí