120 let SK Kladno. Lukáš Hajník o čekání na výplatu a malých kopačkách

Řadí se k nejmladší a také k poslední generaci odchovanců kladenského SK, kteří hájili barvy klubu v první lize. Lukáš Hajník zažil i dva sestupy a kariéru ukončil ve třetí lize.

Co se vám vybaví, když si vzpomenete na SK?
Že to bývala výkladní skříň kladenského fotbalu. Díky SK jsem mohl hrát za pražskou Slavii. Na SK mě naučili fotbal tak dobře, že jsem mohl hrát první ligu. A jsem rád, že to bylo za Kladno. Co jsem si mohl jako rodilý Kladeňák víc přát?

Proč za vás nehrálo Kladno první ligu v horní polovině tabulky?
Zřejmě na to nebyly v klubu peníze. Prý jsme měli nejnižší rozpočet z celé první ligy. Dlouho se liga za takových podmínek udržet nedala. Po sestupu se rozprchl mančaft a ve druhé lize problémy s penězi pokračovaly. Třeba půl roku jsme nedostali od klubu ani korunu. V šuplíku mám stále neproplacenou fakturu na sta tisíce korun… Nic se nezlepšilo ani ve třetí lize, takže následoval sestup do divize, kde je SK deset let.

Tíživá ekonomická situace se obvykle ve sportu podepisuje rovněž na dalších oblastech chodu klubu. Měli jste například problémy s fasováním výstroje?
Tohle fungovalo bez problémů. Jenom já si musel sehnat kopačky, protože firma, s kterou měl klub smlouvu, dospělé pět a půlky nevyráběla (směje se).

Na který zápas dodnes rád vzpomínáte?
Nezapomenu, jak jsme doma porazili Slavii a já na jeden gól z rohu nahrál (usmívá se).

Který kladenský spoluhráč a trenér na SK byli pro vás nejlepší?
Honza Procházka, Pavel Drsek a z trenérů pro mou kariéru byli zásadní Martin Škvára a Martin Hřídel.

Co byste rád, aby v souvislosti s SK zaznělo, a dosud jste to neřekl?
Že jsem se nikde nesetkal s tak negativní kritikou fotbalu, ale i sportu jako takového, jako na Kladně.

Chodíte v současnosti na SK?
Nechodím. Je mi ouzko z toho, jak se Kladno trápí v divizi. Při pohledu na stadion mám pocit, že se zastavil čas. Jsem ale optimista, protože mužstvo trénují Procházkové s Vencou Kalinou, tedy Kladeňáci, a tak by to mělo být. Věřím, že se klub do vyšší soutěže i díky jim dostane.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí