Manažer Sádecký o možném divizním derby Hřebeč vs. Kladno a dětech na fotbale

Co se loni zdálo fotbalově nemožné, je letos realitou. Malý vesnický klub vystoupil ze stínu gigantického Kladna a příští sezonu si zahraje ve stejné soutěži! Co kdysi dokázala Hostouň, zažívá nyní Hřebeč! O největším úspěchu v historii hřebečské kopané jsme si povídali s manažerem klubu Štěpánem Sádeckým.

Fotbalová obec na Kladensku pomalu ale jistě hovoří o možném budoucím derby Hřebeč vs. SK Kladno…
To je hezká představa (směje se), ale raději bych, abychom hráli s Hostouní. Bohužel, Jiří Hondl se z ČFL do divize asi hned tak nevrátí a my za ním nemíříme.

Ovšem ještě nedávno bylo pro Hřebeč nemyslitelné hrát divizi! Teď s velkým náskokem vedete soutěž pod ní. Jak jste té suverenity, kromě zápasových výsledků, dosáhli?
Jednoduše je to výsledek způsobu naší práce. Zásada podle mého je, chovat se k lidem normálně a ne jako hlupák. Něco jim tolerovat, něco ne. Využili jsme naše reálné možnosti. Bereme ohled na to, že hráči mají své soukromé životy, často podřízené rodinám. K tomu máme štěstí na trenéra, u nás na hrajícího trenéra. Uvědomujeme si, že naše kluky už hrát fotbal nenaučíme. Spíše jde o to, aby se udrželi ve slušné kondici a v mužstvu panovala dobrá atmosféra.

Už se díváte po posilách na divizní sezonu?
Ani ne, ještě u nás konkrétní jméno nepadlo. Čekáme, jak na tom budou hráči, kteří jsou spjatí nějakým způsobem se Hřebčí, v jiných soutěžích. Čekáme, co bude se Štěpánem Hanzlíkem v kladenském SK a Vojtěchem Mentbergerem, který kopal za Hostouň.

Uvažujete na úrovni prvních týmů o spolupráci s Hostouní?
O tom jsme ještě nejednali, ale co vím, Jirkovi Hondlovi by se prý hodilo, kdybychom v divizi působili.

S Hostouní jste dali dohromady družstvo dětí. Má mládež ve Hřebči zájem o fotbal?
Děti ve Hřebči o fotbal zájem mají. Ale často o víkendech, kdy jsou zápasy, musí odjíždět s rodiči z vesnice do dalších vesnic na chaty a chalupy…

Vraťme se k divizi. Umíte si představit, že na derby s kladenským SK k vám dorazí třeba tisíc lidí, jako se to před lety stalo v Hostouni? Kde zaparkují?
V Hostouni (směje se). Umím si představit, že tenhle zápas lidi bude zajímat. Malá vesnice bude hrát s Kladnem…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí