Hostouň shodila z prvního místa branková tyč...

Slavia Praha B vs. Sokol Hostouň 2:1 (1:0). V přímém souboji o první místo a tím i titul podzimního mistra ČFL si oba soupeři po utkání pozice vyměnili.

Sokolové na hřišti rezervy pražské Slavie museli uhrát alespoň bod, aby zůstali až do jarních bojů v čele tabulky supiny A. Na stadion v Horních Počernicích, kde má Slavia tréninkové středisko, dorazilo sedm set fanoušků.
Od začátku viděli takticky zajímavý fotbal, ale nejlepší výkony z obou stran jim hráči předvedli až deset minut před koncem zápasu. V té době hosté prohrávali 1:2, ovšem slávisty uzamkli na jejich polovině hřiště a bušili do jejich obranného valu. K tomu zahrávali několik standardních situací. Když už se událo, že z jedné padne vyrovnávací gól, míč se otřel o tyč a namísto do rány si to namířil zpět do malého vápna. V té době by zřejmě tým v červenobílých dresech už sílu na vítězný gól nenašel...
„Kdyby nám před sezonou někdo zaručil, že budeme v posledním kole hájit první místo a podzim zakončíme na druhé příčce, tak bychom to brali všemi deseti. Teď je nám líto, že jsme nebodovali,“ řekl po utkání Jiří Hondl, předseda Sokola Hostouň.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí