Slavia Praha B vs. Sokol Hostouň 2:1 (1:0). V přímém souboji o první místo a tím i titul podzimního mistra ČFL si oba soupeři po utkání pozice vyměnili.

Sokolové na hřišti rezervy pražské Slavie museli uhrát alespoň bod, aby zůstali až do jarních bojů v čele tabulky supiny A. Na stadion v Horních Počernicích, kde má Slavia tréninkové středisko, dorazilo sedm set fanoušků.
Od začátku viděli takticky zajímavý fotbal, ale nejlepší výkony z obou stran jim hráči předvedli až deset minut před koncem zápasu. V té době hosté prohrávali 1:2, ovšem slávisty uzamkli na jejich polovině hřiště a bušili do jejich obranného valu. K tomu zahrávali několik standardních situací. Když už se událo, že z jedné padne vyrovnávací gól, míč se otřel o tyč a namísto do rány si to namířil zpět do malého vápna. V té době by zřejmě tým v červenobílých dresech už sílu na vítězný gól nenašel...
„Kdyby nám před sezonou někdo zaručil, že budeme v posledním kole hájit první místo a podzim zakončíme na druhé příčce, tak bychom to brali všemi deseti. Teď je nám líto, že jsme nebodovali,“ řekl po utkání Jiří Hondl, předseda Sokola Hostouň.

Jan Murárik