Podzimní ohlédnutí. Trenér Jiří Veselý o vánočním dárku a jarních cílech

Podzimní část fotbalové sezony je za námi. Ohlédněme se za ní v rozhovorech s vybranými trenéry i funkcionáři týmů kladenského okresu. Kouč Jiří Veselý ve své premiérové divizní sezoně vytáhl Slaný na příčky, o kterých se klubu po bojích o záchranu soutěže ani nesnilo. Polovinu sezony zakončil totiž na pátém místě se stejným bodovým ziskem jako slavný kladenský SK...

Panuje ve Slaném absolutní spokojenost s dosaženým postavením v tabulce po podzimu?
Cílem před začátkem sezony bylo pohybovat se v klidném středu tabulky. To se nám povedlo splnit ještě lépe, takže v klubu panuje velká spokojenost. Cením si toho, co jsme společně ve Slaném dokázali a děkuji všem klukům v týmu za to, jak makali a vedení za vytvoření podmínek. Nesmím zapomenout na celý můj realizační tým, protože to občas se mnou nemají jednoduché. 

Čekali jste při zpětném ohlédnutí více bodů?
Bodový cíl jsme jasně překročili, nicméně nás velmi mrzí bodová ztráta v posledním kole, která nás stála druhé místo.

Vstoupíte do jarní části s pocitem, že jste prakticky zachráněni nebo si stanovíte teoretický postupový cíl?
Naším cílem pro jarní část bude zlepšit herní projev a tým celkově výkonnostně posunout. V letní přípravě jsme na vše měli pouze měsíc a to při změnách v kádru a mém příchodu bylo velmi málo času. Nesehranost se ještě projevovala v prvních kolech, poté si však vše začalo sedat a tým začal výkonnostně stoupat. Víme, kde máme nedostatky a na ty se v delší zimní přípravě chceme zaměřit.

Kdy ve Slaném začne zimní příprava a jaká bude?
Teď mají hráči čtrnáct dnů volno, od 28. listopadu do 14. prosince čeká tým tréninkový meziblok a k zahájení zimní přípravy se sejdeme 9. ledna. Hráče čekají čtyři tréninky v týdnu s přípravnými zápasy. V polovině února vyrazíme na soustředění a poté najedeme na klasický tréninkový cyklus.

Máte v přestupovém hledáčku zajímavá jména?
V podzimní sezoně jsme měli užší kádr a samozřejmě pracujeme na jeho rozšíření. V hledáčku přestupovou bombu nemáme, ale třeba má pro mě vedení vánoční dárek (směje se). Pro nás je důležité, aby hráč měl nejenom potřebnou fotbalovou kvalitu, ale hlavně i dobré morální vlastnosti.

Dostal jste v současné době nabídku trénovat vyšší soutěž?
Konkrétní nabídku do vyšší soutěže jsem nedostal.

Chtěl byste někdy vést jako kouč kladenský SK?
Kladno mě fotbalově vychovalo, odehrál jsem tam hodně sezon, mám tedy k němu vztah a v budoucnu bych se chtěl na SK vrátit.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí