Baník přejel Slovan

Kladenskému Slovanu se na turnaji ve Švermově nedaří. Naposledy prohrál s domácím Baníkem, který svého městského soupeře porazil hokejovým výsledkem 6:3 (2:2).

Začátek zápasu však prognózám nenasvědčoval. Slovan se do soupeře pustil a udržoval si stálou převahu, kterou zúročil ve vedoucí gól. Baník přidal a zanedlouho přišlo vyrovnání. Zdálo se, že domácí převezmou otěže utkání, ale brankář Baníku ve spolupráci s obráncem vymysleli nepředstavitelnou minelu a Slovan opět vedl. Švermovští však již byli rozjetí, takže do poločasu ještě stačili vyrovnat. 
Do druhého poločasu Slovan začal nasazovat mladíky, kterých měl na střídačce několik. Ujal se ještě vedení 3:2, ale to bylo vše. Zkušení útočníci Švermova v čele s Růžičkou mladé obránce Slovanu nutili k chybám, kterých dokázali využít. Utkání, které zpočátku slibovalo drama, tak skončilo jasným vítězstvím Švermova. Zápas však byl celkem pohledný a divácky zajímavý. Slovan zaslouží uznání, protože dává příležitost mládí i za cenu dílčího neúspěchu. Utkání s přehledem odřídil Klos s pomocí Hudery a Čechovského.

Branky:
Švermov: Růžička, Polák 2 x, Tlustý, Kopecký, Mencl pk.kop.  
Slovan: Hvězda, Šícha, Střela

Švermov: Janjič - Matoušek, Mencl, Marxgut, Karnolt, Polák, Tlustý, Chaloupecký, Kopecký, Kaňa, Růžička, Bělohraský ml., Seget, tren.: Bělohradský st.

Slovan: Macík - Valta ml. - Stoklasa, Tyburec, J.Hvězda, Prošek, Bělohlávek, Valenta, Pokorný, Hnízdil, Střela, Pavlosek, Šícha, Švehla, Kičák, Baláž, Bratko, tren.:Valta st.

František Červenka


Počasí Kladno

Předpověď počasí