Tomáš Procházka: Věřím, že se nám bude dařit

Fotbalisté kladenského SK v zimní přípravě téměř všechny duely vyhráli a herně ani v jednom zápasu nepropadli, nikdo je vyloženě nepřehrál. Kvalitnější výkony v téhle fázi sezony už dlouho nepředváděli. Stejného názoru je také jejich kapitán Tomáš Procházka (35).

Jaká byla zimní příprava mužstva SK vašima očima?
Mně se líbila, mužstvo předvádělo velmi dobré výkony, ovšem to nemusí znamenat, že to samé bude i v jarních kolech. Příkladem může posloužit třeba pražská Sparta. V přípravě válela a v lize je v krizi. Věřím, že se nám bude dařit (usmívá se).

Dnes odpoledne sehrajete první jarní kolo na hřišti mostecké Souše. Týmu, který je v tabulce hned za vámi se ztrátou čtyř bodů. Oni mají na výběr, hrát na umělém povrchu, nebo na přírodní trávě. Čemu byste vy dal přednost?
I když jsme zápasy v přípravě, tedy turnaj Meteoru, odehráli na umělce, tak osobně, a věřím, že i ostatní, dávám i v tomto počasí raději přednost přírodní trávě. I když jsme na umělce podávali kvalitní výkony, naše hra je na přírodě ještě lepší. Navíc v Souši mají na umělce malé rozměry. Zato jejich velké travnaté hřiště přesně vyhovuje naší hře.

Tým SK hraje druhou sezonu bez velkých změn. Může být nadcházející jaro jeho výkonnostním vrcholem? 
Doufám, že to tak bude. Tohle mužstvo je opravdu dobré. Sedli jsme si a to, že jsme pohromadě poměrně dlouho, se může právě tohle jaro na našich výkonech projevit třeba i bojem o postup do posledního kola. 

Jste hrající asistent trenéra. Uvidíme vás častěji na hřišti, nebo na lavičce?
Vypadá to, že na lavičce (směje se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí