Hostouň si v Boru body nezasloužila

Osmdesát minut převahy, čtyři šance a nic z toho. To bylo představení Hostouně v Novém Boru. Sokol na severu Čech prohrál 1:2 (0:2).

Přitom úvod utkání nasvědčoval spíše tomu, že si z Boru nějaký ten bodík Sokolové odvezou. Zvláště poté, co v deváté minutě Burant vysunul do sóla Marka. Ovšem nejlepší hráč Hostouně únik nezakončil. V sedmnácté minutě se ke střele z třiceti metrů napřáhl Lukáš Krupička a gólman musel vytáhnout míč nad břevno. Hra se od té doby přelévala po obě vápna. Další velkou šanci zahodili hosté v 35. minutě. Krndžija ovšem z deseti metrů správný okamžik ke vstřelení branky prováhal. Tuhle ztracenou šanci okamžitě domácí potrestali. Dlouhý balon dopadl na roh malého vápna, Pettík se nedomluvil s Krupičkou a domácí se ujali vedení. Minutu před koncem poločasu pak rozhodli druhým gólem z rohu o osudu utkání.

Po návratu z kabin vykřesali Sokolové naději na zvrat. Marek dal hlasitě najevo, co si myslí o zákroku na něj a sudí ukázala na pokutový kop. Burant se nemýlil. Na hřišti se postupně objevili Zeman, Rouček, Šilhan a Motlík, přičemž první dva hru svou rychlostí domácím znepříjemnili. Ale ani ve spolupráci s dvěma naposledy jmenovanými "stožáry" branku nepřinesli. 

"Udělali jsme dvě chyby v defenzivě a ty rozhodly. Naší hře chybělo víc klidu. Teď se musíme soustředit na další zápas," uvedl po utkání trenér Hostouně Martin Čurda.

Sestava Sokola: Pettík - Vlasatý, Burant, Krupička T., Krndžija, Krupička L., Čurda, Marek, Novák, Vašák, Trnka (v druhém poločase střídali Zeman za Trnku, Šilhan za Nováka, Rouček za Vašáka, Motlík za Krupička T.).

Jan Murárik

borboruta

Boruta byl v Boru s namoženým kotníkem v roli diváka

borcasomiru

Časomíru mají v Boru na staré trafice...

borhonza

Honza Jiras a jeho přátelé s klobáskou...

borkrndzija

Krndžija měl v prvním poločase na kopačce gól

borsilhan

Šilhan přišel do druhého poločasu, ale skóre neotočil...

borutkani

Utkání pískala sudí Šálková a od domácích fanoušků si vyslechla své...

borsokolove

Sokolové měli i smůlu. Míč z jejich kopačky minul na konci utkání bránu jen těsně

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí