Emoce na Slavoji lépe zvládli domácí

K prvnímu jarnímu mistráku na domácím hřišti nastoupil Slavoj Kladno proti Spartě Dřetovice, která se pokouší dostat z pásma sestupu. V minulém kole doma vyhrála, kdežto Slavoj utrpěl debakl 0:7 ve Vinařicích. Oba soupeři měli dost důvodů k zisku bodů, a proto bylo utkání značně vyhrocené a mladý rozhodčí Gerhart se občas potil. Slavoj působil fotbalověji a lépe fyzicky připraven dobře využíval velké hřiště, takže se z vítěství nakonec radoval on. SLAVOJ KLADNO - SPARTA DŘETOVICE 3:1 (2:0).

Utkání začal Slavoj náporem a již v 6. minutě se Minasem za přispění brankáře Haugeho ujal vedení. Povzbuzen úspěchem pokračoval v útocích, vytvářel si šance, ale ty s přehledem zahazoval. Když konečně dosáhl další branky, nebyla uznána pro ofsajd, což vyvolalo dost zlé krve. Zakrátko došlo k další vlně protestů, tentokrát na druhé straně, když se střela dřetovického útočníka odrazila od břevna za záda brankáře Vlka a hosté reklamovali, že míč byl za brankovou čarou. Rozhodčí však byl jiného názoru. Ve 24. minutě se domácí dočkali, když nekrytý Minas zvýšil na 2:0. Dřetovičtí se po druhé obdržené brance probrali, vyrovnali hru, ale před brankou byli neškodní. 

Do druhého poločasu nastoupili hosté s jasným úmyslem, vývoj utkání zvrátit. Iniciativa byla na jejich kopačkách, ovšem pozorní domácí si s většinou útoků poradili, takže ani k vážnějšímu ohrožení jejich brány nedocházelo. Sami se pokoušeli o brejky, které většinou končily ofsajdem. Hosté se dočkali v 74. minutě, když rozhodčí za podražení odpískal pokutový kop, který vyvolal opět vlnu protestů a krátkou strkanici. Rozhodčí však situaci zvládl a Barták s přehledem snížil na 1:2. Ten, kdo čekal zvýšený tlak hostů a snahu po vyrovnání, byl zklamán. Domácí mazácky vzali závěr zápasu do svých rukou, Dřetovické již k ničemu nepustili a minutu před koncem ze samostatného úniku Petráček zisk tří bodů potvrdil.
Hrstce přítomných diváků se utkání svou dramatičností muselo líbit a lze pochválit i rozhodčího, který si s docela těžkým utkáním poradil,  i když jeho asistenti laici mu práci často komplikovali.

SLAVOJ: Vlk - Kovář, Vávra, Böhm, Bokr, Kalina (56. min. Petráček), Valter, Hroneš, Minas, Nový, Václahovský (63. min.Trang Trung), trenér: Ančička 

DŘETOVICE: Hauge - Hrubý Marian (46 min. Ločárek), Hrubý Petr, Barták, Panáček, Urban, Žemla, Feryk (68. min. Vydra), Shon, Klíma,  Erben (46. min. Starý), trenér: Mikula

- fc -

dre

dre2

dre3


Počasí Kladno

Předpověď počasí