Sokol Lodenice A sahal po bodech, nebýt Chemikova nezodpovědného excesu…

I FC Sokol Lodenice zahájil jarní část IV. třídy skupiny A, a to na domácím hřišti ve Velké Dobré proti zkušenému mužstvu Slovan Dubí B.

Za Lodenici již nastoupily zimní posily – Kamil Hosnedl a zkušený Jarda Fujdiar. Další posila, enfant terrible kladenského fotbalu Honza Šubin, kterému nedávno skončil rok a půl dlouhý disciplinární trest za fyzické napadení Pepy Fujdiara, se ještě do sestavy Lodenice nevešel, protože neprošel kondičními testy.

Od začátku utkání se hrála velmi vyrovnaná partie. Lodenice s Fujdiarem v obraně a s Hegenbartem v záloze neinkasovala hned v prvních pěti minutách jako obvykle, ale až ve 24. minutě, kdy se po nedůrazném pokrytí útočících hráčů domácími prosadil z hranice vápna zkušený dubský střelec Říha. 

Po obdrženém gólu Lodenice otevřela hru a trenér Náprstek naordinoval svému týmu útočnou taktiku. Do šancí se tak dostávala obě mužstva. Nebezpečnější byli hosté z Dubí, ale Svéchota v brance Lodenice potvrdil fámy, že během zimní přípravy poctivě každý den trénoval a do konce poločasu již žádný balón za svá záda nepustil.

Nakonec se do slibných šancí dostali i domácí, když obranou Dubí pronikl subtilní Möstl, který si však bohužel balón kopl na dlouhou nohu a do zakončení se nedostal. Největší šanci domácích měl Maulis, který po Hegenbartově lobované kolmici přešel přes stopera Dubí, ale s naprostým přehledem zakončil přímo do náruče vyběhnuvšího Buzka v bráně Slovanu.

Další velikou šanci promarnili domácí před koncem poločasu. Rozhočí Říha pískl dubskému stoperovi tři metry před vápnem faul stehnem na koleno domácího Maulise. Lodenický Hosnedl ovšem přímý kop poslal Buzkovi přímo do koše. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:1.

Po přestávce vypustil lodenický kouč Náprstek na hřiště čerstvé posily. Sasku, Waltera a štíhlého, technicky velmi dobře vybaveného Chemika. Hra Lodenice ožila. Hegenbart získal v Saskovi v záloze zdatného pomocníka a v průběhu prvních pěti minut vyslala tato dvojice Chemika z pravé strany zálohy několikrát do nebezpečného brejku. 

Ovšem ukázalo se, že trenér Náprstek lehce při střídání selhal a chybně vyhodnotil Chemikův psychický a fyzický stav. Chemik se při každém pokusu doběhnout míč skácel na zem, ačkoli na pět metrů od něj nebyla ani noha. V desáté minutě druhého poločasu se při pokusu zachytit hlavou přihrávku u postranní čáry svalil jak balvan a se slovy „Kontakt tam byl!“, se vydal hledat míč, který přeletěl plot. To bylo naposledy, kdy byl viděn na hřišti. Chemik se vypařil tak nepozorovaně, že si toho pět minut nevšimli ani spoluhráči a sudí si toho zřejmě nevšiml do konce utkání, neboť za opuštění hřiště bez jeho vědomí by měla následovat červená karta, kterou by ovšem v tomto kuriózním případě nebylo komu udělit.

Lodenice, která o poločase vyčerpala již všechny náhradníky, nedokázala čelit v deseti přesile Dubí a tak se počítadlo zastavilo na milosrdných 0:5. Ovšem všech 38 nadšených diváků vydrželo až do konce a potleskem ocenilo zajímavé utkání se spoustou pěkných gólů a zajímavou kouzelnickou ukázkou Copperfieldovského zmizení lodenického záložníka.

Řekli po zápase

Jiří Slezák (Slovan Dubí): Dneska Lodenice hrála nepříjemný tvrdý antifotbal. Jsem omlácenej úplně všude. O přestávce jsem radši vystřídal. Ale nakonec jsem nemusel, protože Maulis, kterej mě celej zápas otloukal, střídal taky…

Luděk Maulis (Sokol Lodenice): Chtěl bych se omluvit Slezimu z Dubí. Musel jsem do něj jít, protože i přes jeho důchodový věk je to velmi nebezpečný hráč. Mám od něho modřiny na obou loktech a dokonce i na jednom předloktí. Škoda té šance, co jsem měl. Hegy mě tam vyslal a ten míč dopadl na trávník před jejich stoperem, já bych ho normálně neobešel. Ale jak v týdnu hnojili traktorem hřiště, tak tam byly strašný koleje od těch velikejch pneumatik, tomu stoperovi se to v tom rygólu odrazilo trochu do strany a já jsem tam zevloval, protože jsem se nějak po předchozí akci ještě nestihnul vrátit k nám na půlku. Ale nakonec to pro Dubí dopadlo dobře, protože jsem zakončil „téměř nechytatelnou“ čudlou přímo do gólmana.

Ladislav Náprstek (trenér Sokola Lodenice): Dneska jsem tam neměl dávat Chemika. V prvním poločase spolkl na lavičce nějaké tři tabletky a říkal, že je to čistě přírodní doplněk stravy a že po tom bude jezdit jak elektrická myš. Asi jsem mu neměl úplně věřit, protože když se pak oblékl, tak si zapomněl vzít chrániče, měl nepřirozeně zúžené zornice, divně dýchal a mumlal si něco pro sebe o nějakém myslivci a zámecké paní. Kdyby někdo věděl, kde se Chemik nachází, tak mi dejte, prosím, vědět. Volal jsem v pondělí odpoledne k němu do práce a prý tam vůbec nedorazil. Když odešel ze hřiště, tak jsem bohužel nestihl zareagovat dalším střídáním, protože už jsem byl v restauraci a připravoval pozápasové občerstvení. Dnešní prohru beru plně na sebe. 

- ma -

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí