Sokol Lodenice opět smolně prohrál. Stal se stoper Mbumaston terčem rasově motivovaného napadení, nebo šlo o pouhou závist?

V neděli 16. dubna hostil Sokol Lodenice na domácím hřišti ve Velké Dobré B-tým TJ SK Kamenné Žehrovice. A toto ostře sledované derby bylo opravdu oslavou nevýkonnostního fotbalu se všemi atributy, které k IV. třídě patří a které diváci od těchto zápasů očekávají a s vděčností často odměňují potleskem a nadšenými pokřiky.

Osud tomuto utkání přál už tím, že byl delegován zřejmě nejzajímavější sudí na okrese – Ondřej Dvořák – přezdívaný „Starý Bruna“ pro svou nápadnou podobnost s jednou známou hororovou postavou z normalizačního kriminálního seriálu „30 případů majora Zemana“. Komise rozhodčích vskutku nemohla pro toto derby zvolit lepší obsazení, neboť tento extrémně štíhlý sudí, který při svých cca 190 centimetrech může vážit zhruba nějakých 58 kilogramů, je stále v čímsi záhadně navozené nirváně a s nadhledem toleruje říznou čtvrtotřídní mluvu hráčů, která je kořením těchto soutěží. Dále hráči Sokola Lodenice, Milanu Kolískovi, skončil přísný šestizápasový trest za brutální slovní napadení právě sudího Dvořáka v podzimní části soutěže. A také v zápise o utkání byla u obou týmů uvedena minimálně z poloviny jiná jména hráčů než těch, kteří se ve skutečnosti ploužili po hřišti. Navíc jeden hráč Žehrovic nastoupil po gentlemanské dohodě obou týmů na pažit v dresu Sokola Lodenice, přestože Lodeničtí se tentokrát dostavili na zápas v úctyhodném počtu sedmnácti hráčů, z nichž všichni byli do hry nadšeni, ale málokdo se chtěl zúčastnit celého utkání. Scéna byla připravena a všech čtyřicet sedm dychtivých diváků se mohlo těšit na strhující sportovně-zápasnicko-verbální show!

Utkání začalo náporem Žehrovic, ovšem i Lodeničtí občas zaútočili a dostali Žehrovice pod tlak. Ve 26. minutě neuhlídali domácí ve vápně agilního žehrovického Oliče a bylo to 0:1. Ovšem přišlo to, co nikdo nečekal. Za žehrovickým brankářem Šímou přišel jakýsi mladý pohledný muž s pečlivě pěstěným vousem, ve slušivém trendy kabátě. Podle odborníků na fotbalovou homosexualitu nelze zcela vyloučit, že by to mohl být jeho blízký intimní fotbalový přítel. Co lze na sto procent prokázat, je to, že se tento mladý metrosexuál postavil za jeho branku a naprosto ho vyvedl z koncentrace. Toho využil rychlonohý Tóth, odborník na fotbalovou heterosexualitu, a svou přesnou střelou zařídil ve 27. minutě bleskové vyrovnání. A tak se nebohý Šíma stal opět prvním gólmanem, který v jarní části soutěže dostal gól od Sokola Lodenice. Do poločasu se hra přelévala z jedné strany na druhou a do kabin odcházela obě mužstva za vyrovnaného stavu.

Po přestávce se dostal domácí Sokol Lodenice pod tlak, protože ze hřiště šel žehrovický „Šéma“ Ševčík, který v prvním poločase zdárně zastavoval většinu útoků svého týmu. Střídající Daníček již evidentně fotbal někdy hrál a k „Šémovi“ se v sabotáži útočných akcí ani nepřiblížil. A tak tlak hostí vyvrcholil dalším gólem Oliče v 64. minutě. Zhruba pět minut na to došlo k situaci, která hrubě ovlivnila další průběh zápasu. Amatérský asistent rozhodčího Luděk Men, nominovaný za Sokol Lodenice, totiž sice tuší, co je to ofsajd, ale úplně přesně to neví. A tak v 69. minutě při brejku domácích, kdy se už oba útočníci dostali za žehrovickou obranu, odmávl tento čárový amatér údajné postavení mimo hru, přestože do něj chyběly minimálně dva metry. V tu chvíli mu všichni lodeničtí hráči začali nadávat.  Jejich spravedlivý hněv se obrátil i na hlavního arbitra Dvořáka a byl obviněn, že má dnes velmi ostře nabroušenou sekeru, a to na jednu stranu.

Další pochybné rozhodnutí učinil sudí po krásném kaskadérském pádu hostujícího hráče v lodenické šestnáctce. Přísně nařízenou penaltu Kučera s přehledem proměnil a bylo to 1:3. Ovšem tato situace vyostřila atmosféru na hřišti a začalo docházet ke slovním přestřelkám. Nevysoký žehrovický Vyskočil byl označen lodenickými hráči za letce, který nedosáhne na mušli. A k několika vzájemným slovním napadením došlo mezi žehrovickým kapitánem Kučerou a lodenickým Mostlem. Další gól Žehrovic přidal v 81. minutě Gregor a zpečetil skóre zápasu na 1:4. To už ovšem na sebe hráči pokřikovali a předháněli se v tom, kdo plácne větší blbost. Těsně před koncem zápasu došlo k nepěkné situaci, když zraněný žehrovický stoper Mbumaston, který byl pouze na lavičce, nabídl nadávajícímu žehrovickému Vyskočilovi, zda by se nechtěl uklidnit tím, že mu odborně provede felaci. To sice nebylo úplně zdvořilé, ale z hlediska dnešní liberální situace ve společnosti, jež vyžaduje rasově a genderově korektní přístup a vyjadřovaní, to bylo naprosto v pořádku. Prchlivý Vyskočil ale reagoval naprosto nepřiměřeně neopodstatněným nekorektním odmítnutím s rasisticky laděnou poznámkou o barvě Mbumastonova údu. Naštěstí oba kohouti byli daleko od sebe a byl mezi nimi klandr, a tak nedošlo na fyzický kontakt a všichni žehrovičtí i lodeničtí hráči se mohli po skončení utkání ve zdraví odebrat do místní restaurace a zhodnotit povedený velikonoční zápas.

 

Řekli po zápase:

Ladislav Náprstek (trenér Sokola Lodenice): Dnes zápas hrubě ovlivnila chyba postranního rozhodčího Ludi Mena. Ten pitomec mi už dnes nesmí na oči a Na Amálce mi celý příští týden bude platit panáky. 

Michal Šíma (brankář TJ SK Kamenné Žehrovice B): Dnes nejsem se svým výkonem vůbec spokojený. Dostat gól od Lodenice, to je na to, abych šel k psychologovi. K tomu incidentu mezi Vyskočilem a Mbumastonem bych se nechtěl moc vyjadřovat. Karlose Mbumastona dobře znám, chodí s námi hrát do haly a pak se s ním chodím sprchovat. Myslím, že pro Vyskočila bylo lepší, že odmítl, i když nepříliš zdvořile. Pokud by neodmítl, mohlo by to mít vzhledem k Mbumastonovým tradičním obřím afro-americkým rozměrům fatální následky pro jeho čelistní klouby a ústní koutky.

Charles Mbumaston (zraněný stoper Sokola Lodenice): Myslím, že Venca Vyskočil to tak nemyslel a že za jeho poznámkou je jen frustrace. Tam, odkud pocházím (poznámka redakce – Mbumaston pochází ze Žižkova), jsou nadprůměrné rozměry naprosto normální, proto se občas stává, že nám takoví ti průměrní muži tady na Kladensku, okolo těch 20 cm, prostě závidí nadšení žen a dívek a občas tuto závist prostě jen nevhodně vyjádří. Dál bych to nerozmazával.

- mau -

zehrolodenicesazi

Sokol Lodenice sází na mladý a dynamický realizační tým

zehrolodenicky

Lodenický Kamil Mahovský pózuje fotografovi. Na pozadí se odehrává fotbalový zápas...

zehrolodenickypremysli

Ladislav Náprstek nejstarší (úplně vlevo) usilovně přemýšlí...

zehromilacek

Miláček dívek a dam, zraněný žehrovický stoper a nadsamec Charles Mbumaston

zehrzazehro

Za Žehrovice nastoupil útočník juniorky Rytířů Kladno - Pavel Husarik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí