V kladenském derby uspěla Sparta

V 18. kole 3. třídy sk. A bylo sehráno derby mezi Spartou Kladno a Slavojem Kladno. Favoritem byla Sparta, které se na jaře daří a atakuje druhou příčku zajišťující postup do baráže o okresní přebor. Slavoji se na jaře daří střídavě, ale se Spartou bývá dosti často úspěšný. Tomu také nasvědčoval průběh zápasu, ale z vítěství se nakonec radovala Sparta. SPARTA KLADNO - SLAVOJ KLADNO 3:1 (1:1).

Zápas lépe začal Slavoj, usadil se na polovině domácích a snažil se dostávat do šancí. Pozorná obrana Sparty však pracovala bez chyb a veškeré snahy hostů dostat se do blízkosti brány s přehledem likvidovala. Slavoj to tedy zkoušel z dálky, ale to není jeho parketa, takže všechny jeho pokusy létaly mimo. Snad jen ve 12. minutě střela Matouška k tyči stojí za zmínku. Tu však pozorný Valent zlikvidoval. Již se zdálo, že se půjde na přestávku za bezbrankového stavu, když obrana Sparty nechala ve 41. minutě nepokrytého Kalinu, ten nezaváhal a poslal Slavoj do vedení. Z vedení se Slavoj těšil sotva minutu, když Havlůj R. dostal hezkou přihrávku do "vápna", vystřelil a hrubě chybující brankář Kraus pustil míč za svá záda. Byla to první střela Sparty na branku.

Druhý poločas se podobal prvnímu, jen převaha Slavoje již nebyla tak jednoznačná a Sparta se také začala občas odhodlávat k útoku. Stále však myslela hlavně na obranu, což proti chaotickým pokusům Slavoje o útok nebylo tak složité. Ani jedno mužstvo nedokázalo ohrozit branku soupeře a brankáři byli prakticky bez práce. Mužstva již určitě přemýšlela o penaltovém rozstřelu, když v 78. minutě obránce hostů špatně zpracoval balon, šikovný Pírka se ho zmocnil a své sólo s přehledem proměnil ve vedení Sparty. Kdo čekal, že se Slavoj ještě pokusí vývoj zápasu zvrátit, byl zklamán. Sparta si již zkušeně závěr utkání pohlídala a čtyři minuty před koncem Vančata hlavou vítězství pojistil.

Ačkoliv měl Slavoj většinu zápasu optickou převahu, Sparta si vítěství zasloužila za pozornou hru v obraně a 100 % využití brankových šancí. Slavoj absolutně vyhořel v útoku, když si přes stálou převahu nedokázal vytvořit šanci, a proto dopadl tak, jak dopadl. Zápas s přehledem odřídil rozhodčí Masopust, který v první půli musel žlutými kartami krotit Slavojáky Matouška a Valtera za protesty. Jinak utkání probíhalo z obou stran slušně a korektně.

Je smutné, že derby kladenských klubů přihlíželo celých 20 diváků včetně pořadatelů.    

Sparta: Valent - Grosman, Urban, Osvald, Vančata, Havlůj Roman, Havlůj Dominik, Kostecký(78. min.Hanzlík), Pírka, Svoboda, Dvořák(46. min.Korytko)

Slavoj: Kraus - Kovář, Böhm, Bokr, Kalina(63. min.Šteberl), Matoušek, Valter, Hroneš, Minas, Vlk, Nový

- fc -

derby2


Počasí Kladno

Předpověď počasí