Ženy v Libušíně končí, od příští sezony obléknou černo-bílou

Ženský fotbal nebude již tak často v Libušíně k vidění. Tým se stěhuje a mění i název. Proč? To Vašemu Kladnu sdělil trenér Roman Zeisl.

"Možná už to bude více než rok, co se společně s vedoucí týmu Oxanou Yeskinou a holkami snažíme najít lepší zázemí pro ženský fotbal na Kladensku. Libušínu jsme určitě vděční, že nám propůjčil hřiště na tolik sezon, ale větší podpory jsme se nedočkali a zájem je pro nás důležitý. V Libušíně jsme nebyli bráni jako ostatní týmy, byli jsme páté kolo u vozu a často si připadali nechtění. Nyní jsme se dočkali příjemné nabídky a přišla ze Švermova," sdělil kouč a pokračuje: "Během zimní přestávky jsme využili novou umělku Baníku Švermov k sehrání přátelského zápasu proti Dobrému Poli (divize "B"). Zápas se nám povedl, holky vyhrály 9:2 a z menšího prostoru byly nadšené. Při utkání jsem se potkal s tamním předsedou Davidem Nedvědem. Během našeho rozhovoru jsem se zmínil o našem záměru přesunout se jinam a David projevil zájem. V průběhu následujících týdnů kývli i ostatní členové Baníku Švermov, a když souhlasili i Libušínští, celé věc byla hotová. Sezonu dohrajeme v Libušíně a po jejím skončení budou provedeny jednotlivé přestupy hráček do Baníku Švermov.
Rád bych poděkoval vedení Baníku Libušín, které se zachovalo gentlemansky a schválilo náš požadavek pustit všechny hráčky zdarma. Přesun do Švermova bude pro nás všechny obrovským impulzem, který nyní opravdu potřebujeme. Hodně si také slibujeme od přesunu na menší hrací plochu. Těšíme se na spolupráci se skvělým vedením TJ Baník Švermov a na to, že se staneme jeho součástí." 

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí