Hostouň ubojovala bod v Úvalech

Důležitý bod v boji o záchranu divize získal hostouňský Sokol, když na hřišti Úval prohrál po penaltovém rozstřelu 1:2 (1:1). 

Uzounké úvalské hřiště hostům, kteří dorazili bez nemocného Zachariáše, zpočátku nesvědčilo. Domácí je přehrávali rychlým přechodem do útoku a hrou po zemi. Hostouňský Kudrna v bráně v první pětiminutovce skvělým zákrokem zabránil jisté brance.

Sokolové předváděli pravý opak. Z obrany létaly vysoké i prudké míče na osamoceného  Roučka, který nedisponuje výškovými parametry obra Šilhana. Když ale Hostouňstí dostali na pět minut balon na trávník, rázem byli pány utkání a vytěžili z toho úvodní branku. Novák přešel na levé straně přes soupeře, přihrál do vápna Čurdovi, ten sklepl naběhnutému Roučkovi a Sokolové mohl slavit. Vyrovnání přišlo záhy a jen kvůli ztrátě koncentrace hostí. Ti na půlce reklamovali aut, rozhodčí nechal Úvalské hrát a ti zmatku dokonale využili. 

Po změně stran přišla na hřiště úplně jiná Hostouň. Sokolům přestaly bolet hlavy z ustavičného hlavičkování a míč honili jen po zemi. Rázem se domácí téměř nedostali na dostřel brány. Štěstí stálo na jejich straně při pokusech Čurdy, trestném kopu a poté i jasné šanci Marka. K nim se přidal nebezpečnou střelbou Novák, nejlepší hráč druhého poločasu. Domácí se dostali k jediné střele, kterou znovu výtečně Kudrna zlikvidoval. 

Penaltový rozstřel je pokaždé sázkou do loterie, která tentokrát vyšla Úvalům. 

"Hráčům nemám co vytknout. V prvním poločase jsme se na hrotu trápili. Jednak jsme hráli proti větru a jednak jsme nemohli dostat balon na zem. O přestávce jsme si vysvětlili, co na domácí bude platit, nezavírali jsme si cestu směrem k bráně, udrželi jsme balon na kopačkách a hned to bylo vidět. Škoda, že jsme některou ze čtyř tutovek neproměnili. To je to, co nás na jaře trápí a proč jsme v tabulce dole," uvedl po utkání trenér Sokola Martin Čurda.

Příští zápas hraje Hostouň v neděli doma s Nymburkem (17.00 h.). 

Gól Sokola: Rouček

Diváků: 160

Sestava Sokola: Kudrna - Hanuščík, Burant, Motlík, Vlasatý, Vašák, Čurda, Krndžija, Marek, Novák, Rouček (střídali v druhém poločase Šilhan za Roučka, l. Krupička za Nováka, Trnka za Vašáka).

Jan Murárik

sokolfaul

Faul na Krndžija zůstal nepotrestán

sokoltomas

Tomáš Marek měl vyloženou šanci, ale chybělo mu štěstí...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí