Slovan otočil zápas se Svinařovem

Ve 20. kole třetí třídy přivítal Slavoj Kladno na svém hřišti AFK Svinařov. Svinařovu se zatím v Kladně dařilo a zvítězil na Novu i na Slovanu, proto byl favoritem i tohoto zápasu. Dramatické utkání plné zvratů však dopadlo jinak. SLAVOJ KLADNO - AFK SVINAŘOV 3:2 (0:1).

Zápas lépe začali domácí a usadili se na polovině Svinařova. Útoky se valily jeden za druhým, jenže koncovka byla žalostná. Když už něco prošlo, byl na místě brankář Kovařík (mimochodem, hraje v mužstvu se dvěma syny). Největší šanci měl Minas, když přehazoval vyběhnuvšího brankáře, ale míč pouze olízl břevno. Ke slovu přišlo obehrané, ale pravdivé nedáš-dostaneš. Ve 22. minutě Slavoj nepokryl obrovitého Čehovského a ten pohodlně hlavou poslal Svinařov do vedení. Od této chvíle se průběh utkání zcela obrátil. Svinařovských bylo náhle plné hřiště, pěknými a rychlými kombinacemi se dostávali přes dezorientovanou obranu Slavoje a pouze zásluhou žalostné koncovky se skore neměnilo. Ve 38. minutě Svinařovským zatrnulo, když Krejčí úmyslně zezadu podrazil Matouška a rozhodčí Bajer, který jinak utkání odřídil velmi dobře, vytáhl na místo jasné červené pouze žlutou kartu. Utkání probíhalo až do poločasu dle stejného scénáře. Hosté útočili, domácí ze všech sil bránili a skóre se neměnilo.
Druhý poločas začal zostra. Nejprve domácí neproměnili jasnou šanci, aby vzápětí hosté roztočili před brankou domácích kolotoč, při němž dvakrát vyrážel míč brankář, jednou z čáry zachraňoval obránce a jednou se míč odrazil od břevna, než se domácím podařilo balon dopravit do zámezí. Dále pak utkání pokračovalo podle not hostů, ale jako v první půli, zakončení nulové. A opět se dostavil nepsaný zákon o tom, co se stane, když neproměníš šance. V 60. minutě se dopustil hrubé chyby brankář Kovařík, mladý Böhm pohotově vyrovnal a dění na hřišti se opět měnilo. Zaskočení hosté začali chybovat a jako živou vodou polití domácí podnikali jeden útok za druhým. V 69. minutě už bylo domácím veselo, když zcela nekrytý Böhm svým druhým zásahem poslal domácí do vedení a o tři minuty později bylo ještě veseleji, když Minas po samostatném úniku přes půl hřiště zvýšil na 3:1. Zdálo se rozhodnuto, ale ouha. Domácí pod dojmem náskoku polevili, hosté se probrali a náhle to byli opět oni, kteří měli navrch. Naštěstí měl Slavoj v bráně nevelkého Šteberla, který vykryl několik těžkých střel z bezprostřední blízkosti a nestačil pouze na bombu Škrdlanta. To však do konce zbývaly pouze čtyři minuty, které si již domácí pohlídali.
K nedělnímu obědu odcházela šedesátka diváků, což je oproti jiným utkáním na Slavoji skvělá návštěva, spokojena, protože opravdu se bylo na co dívat a na třetí třídu zápas snesl slušné měřítko.  

SLAVOJ: Šteberl - Kovář, Vávra, Böhm (75. min. Schönherr), Bokr, Kalina, Matoušek, Valter, Hroneš, Minas, Vlk.

SVINAŘOV: Kolařík Jan - Kolařík Štěpán (46. min. Škvor), Pech, Gutheis, Králíček, Škrdlant, Kolařík Filip, Kasík, Krejčí (46. min. Bučko), Charvát (46. min. Porazil), Čechovský.

- fč -

slav

slav3

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí