Vinařice udělaly na Novu důležitý krok k postupu

V 21. kole třetí třídy hostil podzimní lídr Novo Kladno, kterému se však zatím nedaří podle představ, současného krále tabulky SK Vinařice, kterému se naopak na jaře daří skvěle a neztratil dosud ani bod. Vinařice pochopitelně chtěly v trendu pokračovat, Novo naopak potřebovalo body k útoku na druhou příčku zajišťující baráž o účast v okresním přeboru. Důležitost utkání odhadl správně i OFS, který zápas obsadil třemi rozhodčími, na které ještě dohlížel jako delegát Adam Kindl, místopředseda OFS. NOVO KLADNO - SK VINAŘICE 0:1 (0:1).

Utkání začali lépe hosté a již ve 2. minutě likvidoval brankář Hájek samostatný nájezd. Vyražený míč hostující útočník překopl přes prázdnou bránu. Fotbalovější Vinařice si udržovaly stálou převahu, obrana Nova odolávala nájezdům jen s vypětím všech sil a poslední pojistkou byl brankář Hájek, který předvedl několik bravurních zákroků. Když už se zdálo, že je překonán, stála v cestě míči do branky tyč. Domácí se také snažili zaútočit, ale jejich ojedinělé pokusy obrana Vinařic s přehledem odvracela. Již se zdálo, že Novo bezbrankovou půli ubojuje, když v 38. minutě šikovný Čampulka od čáry nacentroval míč před bránu a Čičmanec již nemohl nic jiného, než poslat hosty do vedení. 
Druhá půle byla podobná první, jen převaha Vinařic již nebyla tak velká a bojující Novo také občas zahrozilo. S přibývajícími minutami se na hřišti občas zajiskřilo, což vyplývalo z průběhu hry, neboť obě mužstva hrála s nevídaným nasazením. Hráči ani jednoho mužstva však v tvrdosti nepřekročili únosnou mez, což značně usnadnilo práci rozhodčímu Dachovskému s asistenty Krupičkou a Kindermanem, kteří se za odřízení utkání nemusí stydět. 
V 79. minutě se zdálo být rozhodnuto. V pokutovém území byl podražen hostující Čičmanec, rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop, který však brankář Hájek Maříkovi bravurně vystihl a začalo drama. Zpražené Vinařice si náhle nevěděly rady s oživšími Novokladeňáky, kteří vycítili šanci a hned jich bylo plné hřiště. Útok stíhal útok a pro Vinařické to byla určitě jedna z nejdelších desetiminutovek v soutěži. Ještě štěstí, že také jejich gólman Míšek měl svůj den a mnohému zabránil. Při dvou záverech před jeho bránou však při něm stála štěstěna, když byl již překonán a vždy pouze sledoval jak míč o fous míjí jeho branku.
Rozhodčí správně ještě tři minutky nastavil, ale Vinařičtí již s vypětím všech sil cenné vítěství uhájili. Vítěství bylo nakonec zasloužené, neboť většina zápasu probíhala v jejich režii. Kdyby však Novo ze závěrečného náporu vyrovnalo, také by to každý přijal. Téměř stovka diváků odcházela spokojena. I když utkání nepřineslo tu nejlepší fotbalovou podívanou, nevídaná bojovnost a nasazení obou soupeřů a drama až do poslední vteřiny vše vynahradily.

NOVO: Hájek - Mračko, Frolík, Mareška(46.min.Horský), Packa, Hovorka, Jakoubek, Jelínek(74. min.Bodmas), Sikora, Kovařík, Kříček. Tr. Jan Abrham.

VINAŘICE: Míšek - Doležal, Sokol, Mařík, Čampulka(80. min. Šašek), Čičmanec, Zelenka(Thanh Trung), Tůma, Dlouhý, Šoffer, Opata. Tr.Václav Suchý.

- frč -

novo

novo


Počasí Kladno

Předpověď počasí