Pěkný fotbal na úkor kladenského SK

Stovka diváků na stadionu Meteoru viděla za padesát korun vstupného parádní střeleckou podívanou za krásného letního počasí. Zamračeno měli ve tvářích jen fanoušci Kladna, kteří se těžko vyrovnávali s krutou porážkou 2:5 (2:3).

Pražanům i Kladenským jde tři kola před koncem jara už jen o čest a příjemný pocit z vybojované výhry. O postup se na hřišti dávno perou jiné týmy. A také z toho důvodu kouč Kladna Ivan Pihávek nasadil do zápasu kladenskou omladinu. Než jí došly síly, postarala se o dvojnásobné vedení.

Nejprve Šíma krásně z levé strany přihrál do malého vápna na gól Nesládkovi, o několik málo minut později se parádně z dvaceti metrů trefil Kroutil. Domácí ovšem pokaždé stihli vyrovnat. První branku vstřelili z penalty za faul, druhou po dobře kopnuté standardce. Remíza by poločasu slušela, ale Meteor kosmetickou podobu skóre upravil pohotovou střelou ve vápně minutu před odchodem do šaten. Vícero gólům zabránily buď zákroky brankářů, nebo v případě Kladna branková konstrukce.

I když po návratu na trávník střelby ze strany domácích ubylo, to málo, co vyslali na branku SK, stačilo k navýšení skóre. Oba góly se zrodily po hrubých kladenských chybách. Hosté k potěše diváků nerezignovali a při troše štěstí mohli zápas ještě otočit ve svou výhru. Avšak Štoncner ani Kafka tváří v tvář gólmanovi své tutovky neproměnili. A tak fanoušci unisono zatleskali aspoň utěšené Pechrově bombě z dobrý třiceti metrů, na jejímž konci míč orazítkoval přesně spojnici tyče a břevna. 

"Fotbal se lidem určitě líbil. Viděli hru nesvázanou taktikou, plnou útočné snahy i střelby. My začínáme budovat tým s perspektivou dvou tří let. Postupně zařazujeme dorostence, kteří jsou ve výstupném ročníku. Podobně jsme dorostence zařadili do áčka před čtyřmi roky. Pak jsme se sice zachraňovali, ale kluci získali zkušenosti a druhý rok jsme nyní bojovali o postup. Kladno má v mládeži kam sáhnout," uvedl po utkání Ivan Pihávek.

Kladenský tým v příštím kole přivítá Velevary (sobota, 10.15 h.).

Sestava SK: Tesař - Rada, Veselý, Pechr, Borák, Štoncner, J. Procházka, Kroutil, Šíma, Kafka, Nesládek (v prvním poločase střídal Růžička za Boráka, v druhém šli na hřiště Krsek za Šímu, Kala za Kroutila, Šimon Procházka za Nesládka, jediný z náhradníků se na hřiště nedostal T. Procházka).

Diváků: 100

Jan Murárik

meteozmnoha

Z mnoha promarněných šancí jednu spaluje Kafka

meteovzaveru

V závěru utkání se do hry dostal dorostenec Kala


Počasí Kladno

Předpověď počasí