Loni postup, letos záchrana. Hostouň do divize patří

Loni v červnu slavili v Hostouni postup do divize, rok poté téměř ve stejnou dobu Sokolové potvrdili, že do ní patří. Hostouň po výhře nad Chomutovem 3:0 (1:0) totiž získala potřebné body k záchraně. 

Soupeř do Hostouně přijel pouze s jedenácti hráči a jeho útočná snaha se v obou poločasech dala počítat v řádech minut. "Hráči plní pracovní povinnosti," poznamenal trenér hostí Jiří Černý.  Bylo jen otázkou času, kdy se domácí přes chomutovský beton prosadí. Ovšem čas na ně nečekal a běžel si svým tempem. Když rozhodčí odpískal poločas, diváci byli rozmrzelí, že na ukazateli skóre svítí stav 1:0. Jediný gól Sokola zařídil parádní střelou zpoza vápna pod "klacek" Čurda. Trefil se poprvé v sezoně a střelecký úspěch ho povzbudil k velmi dobrému výkonu. Velmi dobře hráli Zachariáš, Novák, Krndžija, sprinter Rouček a poprvé na jaře i bek Hanuščík, který se chvílemi pohyboval i na levém křídle.

A právě Hanuščík po změně stran vstřelil hlavou Hostouni divizní pojistku. Tu ještě upevnil Rouček, který si ve vápně naběhl na Novákovu přihrávku. Rozhodčí nenastavil ani minutku a všichni se spokojeně rozešli či rozjeli do svých domovů. Bezprostředně po utkání nám Jan Čurda oznámil, že po sezoně v Hostouni končí, dalším, kterého se nová sezona v Sokole nebude týkat, je údajně Michal Zeman. 

Sestava Sokola: Pettík - Hanuščík, Burant, Motlík, Vlasatý, Krndžija, Marek, Čurda, Rouček, Novák, Zachariáš (střídali ve druhém poločase - L. Krupička za Zachariáše, Šilhan za Roučka, Vašák za Krndžiju). 

Diváků: 150

Jan Murárik

chomutchomut

Chomutov měl prázdnou lavičku...

chomutocurda

Čurda dal úvodní gól parádní střelou pod "klacek"

chomutroucek

Rouček nasprintoval kilometry a sváděl přitom úspěšné souboje s Gedeonem

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí