Jan Čurda: V divizi zřejmě končím

Proti Chomutovu odehrál v neděli jeden ze svých nejlepších divizních zápasů v dresu Hostouně. Výkonem i brankou přispěl tři kola před koncem sezony k definitivní záchraně Sokola. Při odchodu ze hřiště pak oznámil, že v téhle soutěži končí.

Co vás vedlo k takovému rozhodnutí?
Končím na devadesát devět procent. Zrálo to ve mně delší dobu. Zásadní roli v mém rozhodnutí sehrála i příjemná a pozitivní změna v mém soukromém životě. Jak to bude dál, ještě oznámím (usmívá se). Jen jsem si přitom přál, abych se neloučil sestupem. Povedlo se a jsem rád, že jsem k záchraně přispěl i střelecky. Ten gól jsem svým způsobem dlužil celému týmu. 

Jaký význam má záchrana pro fotbal v Hostouni?
Je to dobré, ale také je to jen cesta, kterou se fotbal v Hostouni chce ubírat. Jen jsme tu záchranu nemuseli nechat dojít tak daleko. Asi jsme přitom odevzdali i jakousi nováčkovskou daň v soutěži.

Před rokem jste slavili postup. Vy jste předtím kariéru v divizi zažil. Splnily se vaše předpoklady, jak si v divizi povedete?
Tušil jsem, že soutěží neprojdeme jako nůž máslem. Tenhle názor jsem totiž od některých lidí v klubu slyšel. Po sezoně můžu s čistým svědomím říci, že Hostouň divizi hrát může. Jenom se podle mého musí kolem týmu trochu jinak pracovat. Je to komplexní otázka, jak to dělat dál, aby klub neměl starosti s udržením soutěže do poslední chvíle. Hostouň si divizi zaslouží. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí