Trenér Hašek: Hledáme hráče, kteří chtějí trénovat a hrát

Naposledy stál u lajny při utkání jako trenér druholigové Viktorie Žižkov. To bylo na podzim loňského roku. Poté se Zdeněk Hašek (48) stal poradcem divizního klubu Sokola Hostouň, ve kterém se zcela nečekaně stal dvě kola před koncem sezony hlavní trenérem. První zápas spolu s kolegou Martinem Čurdou mají za sebou. Sokolové po pěkném útočném fotbale podlehli v Souši 4:5. 

Zažil jste jako trenér v mistrovském utkání podobnou přestřelku?
Ale jo, asi zažil (směje se). Byl to typický divizní zápas na konci sezony, kdy mužstvům o nic nejde a myslí spíše na ofenzivu než na bránění. Pro diváky jsou takové zápasy dobré, pro trenéry, z pohledu defenzivní hry jejich mužstva, to je samozřejmě špatný. S Martinem Čurdou jsme chtěli v tomhle utkání vyzkoušet některé varianty hry i dát příležitost některým hráčům, kteří toho v sezoně moc neodehráli. Třeba David Viduna se nám za důvěru odměnil gólem (usmívá se). Dostali šanci všichni hráči, kteří jsou zdraví, a kteří chtějí u nás pokračovat. Z tohoto pohledu zápas splnil mé očekávání. Vzájemně jsme se poznali a oni snad vědí, co se po nich bude chtít. 

Před zápasem jste mužstvu naordinoval hlavně ofenzivní hru?
Chtěli jsme v systému rozestavění čtyři-tři-tři hrát nahoru, což se splnilo. Ale nemůžeme přitom dostat pět branek. V tom je problém. 

Co vám tohle poznání napovědělo?
Že ve druhém poločase nefungovala spolupráce brankáře s obrannou čtveřicí. Nechci to ale svádět hlavně na gólmana, naopak, ten mne mile překvapil. Nedělám z porážky a z pěti gólů v naší síti nějakou tragédii. Pořád je to v téhle fázi sezony o návycích a vzájemném poznávání. Pořád nesmíme zapomínat, že jsme prohráli se současným špičkovým divizním týmem, který má na hrotu jednoho z nejlepších divizních střelců. 

Které posty chcete od vedení klubu doplnit?
S vedením klubu jsme domluveni, že vhodné kvalitní doplnění potřebuje v Hostouni každá řada. Uvidíme, co vhodného a dostupného na hráčském trhu objevíme. Hlavně chceme hráče, kteří chtějí trénovat a hrát. Nemám strach, že bychom kádr vhodně nedoplnili.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí