Novo míří do baráže o okresní přebor

V dalším kladenském derby se na Novu představil Slavoj. Domácí potřebovali vítěstvím udělat rozhodující krok k účasti v baráži o okresní přebor, ale v kuloárech se proslýchalo, že Slavoj učiní vše, aby jim vítěství co nejvíce zkomplikoval. Proto slušná návštěva téměř 80 diváků očekávala vyrovnaný boj, ze kterého však rychle sešlo. NOVO KLADNO-SLAVOJ KLADNO 6:1 (3:0).

Ihned z prvního útoku si vytvořil Slavoj pěknou šanci, ale Kovářovu hlavičku zlikvidoval brankář Hájek a pak se již Slavoj nestačil divit. Ve 4. a 7. minutě vyrobil gólman Slavoje Kraus dvě hrubky, kterých využili Sikora a Šmolík k dvoubrankovému vedení, a když rozjařené Novo v 16. minutě zvýšilo Horským na 3:0, nebylo již prakticky o co hrát. Novo ukolébáno nečekaným náskokem polevilo a Slavoj toho využil k získání mírné převahy. Ta však byla neplodná, neboť průniky rychlého Minase nenacházely u spoluhráčů pochopení. Jedinou vážnější šanci zmařil pozorný Hájek. Domácí diváky rozzlobilo několik zbytečně tvrdých zákroků hráčů Slavoje, v čemž vynikal zejména Hroneš, jenž mohl být rád, že na přestávku odešel pouze se žlutou kartou.
Druhá půle začala stejně, jako první skončila. Slavoj si udržoval mírnou převahu a sympaticky se stále pokoušel o zvrat téměř ztraceného zápasu, ale s žalostnou koncovkou se mu to nemohlo zdařit. Důležitá pro vývoj utkání byla 59. minuta. Slavoják Kalina při pokusu o střelu minul merunu a evidentně neúmyslně zasáhl nohu protihráče. Mladý rozhodčí Gerhart, který jinak utkání zvládl na výbornou, tasil žlutou kartu, a protože to byla již druhá, pakoval se nešťastný Kalina pod sprchy. Novo potřebovalo na využití přesilovky pouhé dvě minuty a Jůzou zvýšilo na 4:0. Slavoj v rozhodnutém zápase nesmyslně přitvrdil a výsledkem byla druhá žlutá pro Hroneše. Proti devíti si již hráči Nova dělali na hřišti co chtěli, ale v přemíře útočných choutek v 78. minutě za sebou zapomněli Matouška, jenž korigoval na 1:4. Na průběh zápasu to již nemělo žádný vliv a domácí v pohodě v 81. minutě Hovorkou a 88. minutě Kříčkem uzavřeli účet zápasu.
Novo vyhrálo zaslouženě a diváci odcházeli celkem spokojeni, neboť kromě sedmi gólů viděli celkem pohledné utkání, k čemuž  i přes vysokou porážku přispěli také hosté. Domácí pokud dle předpokladů vyhrají ve Pcherách se již mohou připravovat na baráž, kde se pravděpodobně utkají s celkem Kamenných Žehrovic, případně s Hrdlívem.

NOVO: Hájek - Šromovský, Jakoubek, Packa (75. min. Bodmas), Hovorka, Kříček, Horský, Jůza (85. min. Filip), Mračko (66. min. Mareška), Sikora, Šmolík (59. min. Jelínek), tren. Jan Abrham

SLAVOJ: Kraus - Kovář, Schonherr (18. min. Trang Trung), Bokr (51. min. Butor), Václahovský (68. min. Vlček), Kalina, Matoušek, Hroneš, Minas, Valter, Nový, tren. Marek Ančička

- frc -

novo2


Počasí Kladno

Předpověď počasí