SK zahájilo přípravu a v neděli hraje pohár

Kvůli účasti v předkole MOL Cupu zahájil fotbalový SK přípravu o několik dnů dříve, než byli jeho hráči z minulých let zvyklí. Důvodem je nedělní pohárové utkání v Dobříši (17.00 h.). Pokud Kladno postoupí, o týden později přivítá třetiligové Litoměřice. Mužstvo, z kterého přišly největší letní posily Suchý a Hanzlík. 

Trenér Ivan Pihávek na včerejším úvodním rozklusání přivítal přes dvacet hráčů. Kromě stoperů Suchého s Hanzlíkem také obránce či záložníka Čížka, ovšem žádnou novou tvář mimo Kladensko. Nikdo ovšem ani kádr neopustil, byť se u některých jmen skloňovala jak druhá liga, tak kluby na Kladensku či z Rakovníka.

 "V přípravě včetně dorostenců čekám účast až dvaceti sedmi hráčů. Zatím však bez na konci jara zraněného Tótha. Také Čížek dostane v rámci tréninku s týmem spíše individuální přípravu kvůli chronicky bolestivému kotníku. Trénovat budeme pětkrát týdně a zaměříme se na sílu. Hráči měli proti minulým létům krátké volno, takže o jejich kondici strach nemám. Příprava bude fotbalově náročná už vzhledem k poháru v Dobříši. Pokud postoupíme a já věřím, že se nám to podaří, už další víkend budeme hostit Litoměřicko. Poté nás čekají asi tři nebo čtyři přátelská utkání a jdeme na první mistrák," uvedl první den přípravy kladenský kouč Ivan Pihávek.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí