Hostouň podepsala z Motorletu sparťana Hájka

Do dvaceti let se učil fotbal v pražské Spartě. Hrál za její juniorku a trénoval s áčkem. Nejvíce mistrovských zápasů v dospělé kategorii pak sbíral v ČFL na hostování v Mostě a ve svém mateřském Motorletu zkusil divizi. Od nové sezony si ji útočník Štěpán Hájek (23) zahraje za Hostouň. V dresu Sokola zažil premiéru jako hrom v přátelském utkání s Aritmou, ve kterém stačil za odehraný poločas skórovat. 

Když se po třech letech ohlédnete za působením ve Spartě, myslíte si, že jste měl naději dostat se do prvního týmu?
Naděje tam byla. Odehrál jsem v áčku zápas v letním poháru a byl jsem na stejné startovací čáře jako někteří spoluhráči, kteří v současné době hrají za reprezentaci, například Kadeřábek, Skalák, Čermák. Bohužel, mně to nevyšlo (povzdechne si). Asi jsem měl být na hřišti, jak se říká, trochu větší hajzlík (úsměv). To ale nemám v povaze, to jsem nikdy neuměl. Byla tam dobrá parta, i když si to možná mnoho lidí nemyslí, jenomže člověk musí být ve správnou chvíli sobeckej zm.d. Pak už jsem nemohl kvůli věku v juniorce pokračovat a Sparta už neměla béčko, takže jsem byl odejit. Z Letné jsem šel na rok do Mostu.

Hrál jste třetí ligu. Je divize pro vás kariérní pád?
Vůbec ne. Podle mne se třetí liga kromě té absolutní špičky od divize zase tolik neliší. Hrát divizi pro mě žádné zklamání není. Beru to tak, jak to je. V Hostouni jsem mohl být už minulé léto, kdy jsem o příchodu jednal s pány Hondlem a Vlčkem starším. Rozhodl jsem se pro Motorlet, kde jsem odmala vyrůstal. Letos jsem se s Hostouní domluvil. To už jsem jednal hlavně s manažerem Zdeňkem Mužíkem a jednání byla velmi seriózní. Dotáhli jsme to spolu na tvrdý přestup, takže jsem kmenovým hráčem Sokola (usmívá se). Navíc bydlím v Praze na šestce, takže to mám do Hostouně blízko. 

Jste v Sokolu jen na góly, nebo i na tvorbu hry?
Hlavně na ty góly. Samozřejmě budu stejně spokojený za spousty gólových asistencí.

Jan Murárik

stepanproti

Proti Aritmě splnil střelecké očekávání

stepanvdresu

V dresu sparťanské juniorky. Foto: spartapraha.cz

stepanzamotorlet

Za Motorlet hrál divizi

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí