Vinařice udolaly ve vedru Družec

Po dlouhých dvaceti letech nastoupil SK Vinařice k utkání Kladenského okresního přeboru a los mu k prvnímu utkání přihrál soupeře zdatného, třetí mužstvo minulého ročníku, SK Družec, jednoho z kandidátů na postup. Zápas byl pro fotbalovou obec událostí a přišlo se podívat téměř 130 diváků. SK VINAŘICE- SK DRUŽEC 1:0 (1:0).

Domácí plni elánu vlétli do zápasu jako tajfun a od prvních minut zatápěli obraně hostí. Ta dirigovaná zkušeným Liškou a brankářem Perglem celkem v pohodě nájezdům domácích odolávala až do 22. minuty, kdy při rohovém kopu nepokryla Kořínka, k němu se dostal odražený míč a ten bez váhání skóroval. Domácí v euforii z vedení poněkud polevili, čehož zkušení hosté využili, na chvíli převzali iniciativu a vytvořili si i šance. Výsledkem však bylo pouze nastřelené břevno a otěží se opět ujali domácí. Také oni však vytvořené příležitosti nedotáhli nebo zakročil bezchybný Pergl. V závěru půle ještě hosté kopali sérii tří rohů, ale tentokrát zase úřadoval domácí gólman Míšek.
Ve druhém poločase se již začala projevovat únava, protože utkání probíhalo za třicetistupňového vedra a většina hry se odehrávala uprostřed hřiště. Navíc se hra začala přiostřovat a rozhodčí Jandák musel sahat pro žluté karty. V 76. minutě byl faulován družecký Křivánek, ten se po soupeři ohnal a byl odměněn žlutou kartou, což se mu nelíbilo a poslal rozhodčího do zadní části těla. Okamžitě byl vyloučen a může očekávat trest. Proti deseti převzali domácí opět částečně iniciativu, ale výsledkem bylo pouze Kořínkem nastřelené břevno. V 88. minutě tvrdě fauloval hostující Konvalinka, obdržel žlutou, a protože již jednu měl za řečnění, také se poroučel pod sprchy. Zakrátko rozhodčí Jandák, jemuž asistovali Pískač a Zika, utkání ukončil.
Spokojení domácí zvítězili zaslouženě, využili daleko nižšího věkového průměru a v těžkých podmínkách vysokým nasazením zkušeného a dobře bránícího soupeře udolali. Oba celky budou určitě v dalších zápasech nebezpečným soupeřem. 

Vinařice: Míšek - Doležal, Šoffer, Sokol, Dlouhý, Machuta (75 min. Čampulka), Tůma, Mařík, Matoušek, Kořínek (70. min. Bramskiy), Zelenka (Trang Trung)

Družec: Perg - Liška, Vacula, Konvalinka, Kozel (46. min. Mačura), Havelka, Fronc, Zieber, Rouček, Misura (Hlusička), Křivánek     

- frč - 


Počasí Kladno

Předpověď počasí