Divoká přestřelka na Slavoji

První domácí podzimní zápas sehrál Slavoj Kladno se Sokolem Hrdlív, který sestoupil z okresního přeboru. Slavoj v prvním utkání celkem smolně prohrál 2:3 v Bělči a Hrdlív udolal nováčka 3. tř. Stochov 4:2, takže předvídat výsledek bylo obtížné. SLAVOJ KLADNO-SOKOL HRDLÍV 5:6 (3:3) po pokutových kopech.

Slabá čtyřicítka diváků, z nichž většina byla z Hrdlíva,  ještě nezaujala místa, když Vondrák ml. přeloboval brankáře Vlka a Hrdlív vedl. V 5. minutě to již vypadalo se Slavojem bledě, když opět Vondrák skóroval podruhé. Nedeprimovaný Slavoj však nesložil zbraně a v 9. minutě veterán Tůma, který nastoupil po dlouhé přestávce, předvedl, že s jeho levačkou se pořád musí počítat - 1:2. Neuběhlo ani deset minut a mladý šikovný Kalina vyrovnal a po pěti minutách tentýž hráč dokončil obrat - 3:2. Ani nyní však nebyl všemu konec a kdo jiný než Vondrák sedm minut před půlí svým třetím gólem vyrovnal.
Druhou půli začal lépe Slavoj, v 65. minutě Tůma pěkně uvolnil Kalinu, který dokončil hattrick, Slavoj opět vedl a přestřelka dále pokračovala. V 71. minutě Hrubý vyrovnal a v 75. minutě Vondrák přestřílel Kalinu a svým čtvrtým zásahem poslal do vedení Hrdlív. Kdo myslel, že je hotovo, se mýlil. Slavojácký elitní střelec Minas, kterému se v tomto zápase příliš nedařilo, si vše vynahradil v poslední vteřině, když hlavou přehodil brankáře Briknera - 5:5. Již se ani nerozehrávalo a šlo se na penaltový rozstřel. Ve třetí sérii poslal kladenský Hroneš míč do tyče, a protože Hrdlíváci se ani jednou nemýlili, odvážejí si prémiový bod.
Utkání samotné diváky jistě pobavilo, ale úroveň silně pokulhávala. To, co předvedly obrany na obou stranách, se dá nazvat pouze dnem otevřených dveří. Přitom branky padaly pouze z vyložených příležitostí, takže brankáři mají svědomí čisté a útočníci na obou stranách ještě několik jasných šancí zazdili. Obráncům seč mohli pomáhali i oddíloví pomezní, ale i to bylo málo. Rozhodčí Čechovský, až na to, že příliš důvěřoval laickým asistentům, utkání odřídil v pohodě, což mu obě mužstva ukázněným přístupem ulehčila.

Slavoj: Vlk - Kovář, Vávra, Tůma, Böhm, TranTrung, Kalina (69. min. Petráček), Hroneš, Minas, Valter, Nový

Hrdlív: Brikner - Kočínský, Kotelenský, Motyčka, Stejskal (89. min. Janyš), Sábel, Červenka (46. min.Tuháček), Hrubý, David (61. min.Vondrák st.), Vondrák ml.

- frč - 


Počasí Kladno

Předpověď počasí