Tesař vychytal tři body

Fotbalový SK porazil nebezpečný Meteor Praha VIII 3:1 (2:0) a minimálně do sobotního odpoledne se ocitl na třetím místě divizní skupiny B. 

Zápas se odehrál ve znamení dvou rozdílných poločasů a výkonu brankáře Tesaře. I když si toho málokdo všiml, už v úvodní polovině utkání kladenský gólman skvělými zákroky jak na zemi, tak vysoko ve vzduchu soupeře držel v roli nemohoucího týmu. Po změně stran Tesař v bránění kladenského náskoku úspěšně, efektivně a hlavně efektně pokračoval. Jediný gól jde na vrub špatné domluvě při odehrání odraženého balonu, s kterým si po standardní situaci kladenští hráči nedokázali poradit. Tesařův vrcholný zákrok přišel zhruba dvacet minut před koncem, když elegantně chytil penaltu. 

Kladenští pracovali na všech postech na svém vyšším standardu. O další marody oklešťěná sestava makala jako jeden muž. V poli směrem dopředu nade všemi vynikal Kroutil, autor dvou branek, a Čížek, autor jednoho gólu a dvou dalších zahozených. Zadní řada stála na hlavách Hanzlíka, Suchého i Procházky.
"Ještě že jsou do konce podzimu jen tři kola. Nevím, s kým bychom jinak dál hráli. Takhle jsem už na hřiště poslal takřka to úplně poslední, co mám k dispozici. V týdnu se zranil druhý gólman, ve Velvarech Šíma a z hřiště dnes odešel Bartoš. Opět musím za kolektivní výkon kluky pochválit. Jen je škoda, že neproměňujeme vyložené šance, protože to po prvním poločase mohlo být o čtyři góly a nemuseli jsme se po snížení Meteoru o výsledek bát," konstatoval kladenský kouč Jan Pejša. 

Sestava SK: Tesař - Veselý, Suchý, T. Procházka, Bartoš, Hanzlík, Růžička, Borák, Kafka, Čížek, Kroutil (střídali Nesládek za Bartoše, Krsek za Boráka).

Diváků: 120

Jan Murárik

meteordozapasu

Do zápasu aspoň na minutu byl připravený naskočit Václav Kalina


Počasí Kladno

Předpověď počasí