David Čížek: Semkli jsme se a body ze Souše nejsou nemožné

V šestém kole měl na svém kontě tři góly a vše naznačovalo tomu, že se do kladenského SK vrátí s velkou pompou. Ovšem od té doby do jedenáctého kola srovnával záložník David Čížek svou mušku marně. Spaloval jednu šanci za druhou, až si spravil chuť v minulém zápase proti pražskému Meteoru. Leč i tehdy mohl vstřelit více než jednu branku...

Šel jste například úplně sám na gólmana a trefil jste střechu nafukovací haly za hřištěm. Předtím ve Velvarech tváří v tvář brankáři jste zase bránu nenašel. V čem je problém?
To se mi předtím v kariéře nestávalo, nevím (usmívá se). Dá se na to myslet, ale pak to v současné době na hřišti neřeším nejlíp. Potěšilo mě aspoň, že jsem tenhle poslední gól dal levačkou, byť jsem pravák.

SK má stále početnou marodku, kterou minulý zápas rozšířil zraněný Šíma. Na střídačce máte dva hotové hráče na střídání plus nějakého toho dorostence. Je to zázrak, že většinu zápasů vyhráváte?
Pravda je, že místo toho, aby lidí na marodce ubývalo, tak tam přibývají... Zázrak, že vyhráváme, to není, prostě jsme se semkli a dřeme. Na tréninku nás bývá deset a skoro ve stejné sestavě pak hrajeme zápasy. Svědčí to o naší skvělé partě.

Je jasné, že zítra v Souši taky nebudete chtít prohrát. Ale jak v téhle početní mizérii na domácí vyzrát?
Výhodou téhle sezony je, že v naší skupině se dá hrát s každým, i když máte početně oslabené mužstvo. My víme, že do konce podzimu jsou tři kola a bod z venku je pro nás zlatý. Divizi máme skvěle rozehranou, takže do jara je další bodový zisk výborným vkladem. 

Jan Murárik

tabulectvrtek


Počasí Kladno

Předpověď počasí