Trenér Hašek: Umělka nám vyhovuje víc než špatná tráva

Zápasem Sokola Hostouň s Louny se zkompletuje jedenácté kolo divizní skupiny B. Na umělé trávě v Rynholci vyběhnou oba týmy v půl sedmé večer. Trenér Sokola Zdeněk Hašek ve změně povrchu (v Rynholci je umělé osvětlení, které Sokolu doma chybí) problém nevidí.

Je vložená středa a k tomu změna povrchu hřiště pro Sokol komplikace?
Já to takhle nevnímám a věřím, že ani hráči s tím nemají problém. Místo zápasu bychom na tréninku nacvičovali herní situace a stejné to je pro soupeře. Co se povrchu týče, je pro náš styl fotbalu lepší, než kdybychom v tomhle počasí museli hrát na špatném těžkém terénu. 

I když vám dnešní utkání nevadí, je lepší se ve vložené středě potkat s týmem z dolní poloviny tabulky než s někým z elitní pětky?
Louny jsou sice dole, ale fotbal tam jistě nedělají špatně. Svědčí o tom jejich výsledky a některé jen těsné prohry se silnými týmy. Ovšem my disponujeme hráčskou kvalitou, která by Louny měla porazit. 

Sokol má před utkáním na kontě 23 bodů. Do konce podzimu se v Hostouni očekává z tří zbývajících zápasů šest až sedm bodů. Je to reálná matematika?
Podle výsledků z těchto závěrečných zápasů se zřejmě bude v klubu z větší části hodnotit celý podzim. Můžeme klidně uhrát devět bodů, nebo jen šest či sedm, ale také méně. Jsem přesvědčený, že mužstvo minimálně na sedm bodů má. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí