Sokol Tichý: Chci dát gól a je mi jedno, kde hraju…

Když je bez zdravotních potíží, strčí na trávníku do kapsy mnohem mladší borce. Tomáš „Donadoni“ Tichý (35) to dokázal ve středu, kdy Hostouň na umělce přivítala Louny. K vítězství Sokolů přispěl jedním gólem a dvě další šance zahodil, snad aby soupeře tolik netrestal. A nutno dodat, že výjimečně nehrál na beku, ale celý zápas zvládl jako hrotový útočník…

Kdysi jste na forwardu hrával, ale v Sokole je z vás obránce. Bylo těžké si vzpomenout, jak se chovat na hrotu?
Mně je to vlastní, to v Hostouni mě předělávají (směje se). Já se vpředu cítím líp, i když jsem víc od soupeře okopaný. Ale zase mně drží svalstvo a další věci v nohách, takže se mi vyhýbají zdravotní potíže, kvůli kterým jsem musel ze zápasů odstupovat. Je to jiný pohyb, pro mě jednodušší. 

Proti Lounům jste se projevil jako střelec „zabiják“. Ať už jste mířil přesně, nebo jste zabil šance. Býval jste kanonýr i v minulosti?
Říkám ano (směje se). A že jsem proti Lounům šance nedal, to nedají jiní hráči. Jo, na těch tři nula jsem z toho malýho mlíka (malé vápno, pozn. red.) měl dávat, ale zamotal jsem se tam a bylo po šanci. 

Vadila vám snad umělá tráva, déšť, mlha, osvětlení?
(směje se) Ne, to vůbec ne. Tohle já na hřišti neřeším. 

Polovinu utkání jste předváděli rychlý kombinační fotbal, při kterém hlavně běhal míč a soupeř neměl ani chvilku oddechu. Tohle se dá od vás čekat i v neděli proti pražskému Meteoru?
Takhle chceme hrát každý zápas. A ve středu se to nějak sešlo, že nám to šlo parádně. Měli jsme na to typy hráčů a soupeř, i když nebyl slabý, nám takovou hru dovolil. Louny nám to usnadnily. 

Abyste se prosadil gólově jako hrotový útočník, k tomu potřebujete dostávat mezi obránce výborné přihrávky. S kým jste si nejvíc rozuměl?
Se všemi. Novák hrál výborně stejně jako Marek. Nejvíc takových přihrávek chodilo od nich a ze středu od Gajeckého. 

V neděli byste si post na hrotu měl zopakovat. Bude se vám hrát doma na trávě přeci jen lépe než na umělce v Rynholci?
Já tohle v útoku neřeším, to je o momentální formě. Chci dát gól, ale radši na tři přihraju (směje se)…

Jan Murárik

tichytichy

Tichý je na míči velmi silný

tichysokol

Sokol Donadoni dělá na marodce asistenta trenérů

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí