Bilancování. Josef Drahota: Čekám na termín další schůzky s městem

Fotbalové SK neukončilo podzimní část divize podle svých představ. Za osmým místem v tabulce je nutné hledat neobvykle velkou marodku, která mužstvo v první polovině soutěže postihla. Lepší náladě v klubu nepomohla ani očekávaná jednání o převodu stadionu na město. Předseda SK Josef Drahota poskytl na přelomu roku Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor. 

Jaký byl pro vás fotbalový rok 2017?
Z mého pohledu byl rok 2017 podobný roku 2016. Snad jen marodka u mužstva dospělých dosáhla nebývalých rozměrů – z tohoto hlediska je naše postavení v tabulce divize B nad očekávání. S tím souvisí i příjemné konstatování, že Jan Pejša, který v létě mužstvo převzal, si vede velice dobře a tým tvoří skutečnou partu. Vlivem zranění hráčů, kterých bylo v průběhu podzimní části na marodce až jedenáct, je prozatím narušen původní plán, podle kterého jsme v letošním ročníku chtěli postoupit do III. ligy. Bohužel, před pár dny došlo k dalšímu těžkému zranění hráče naší základní sestavy, které si vyžádá několikaměsíční léčbu. Snad se nám v novém roce budou už zranění vyhýbat.

Chystáte v SK svolat valnou hromadu? 
Valnou hromadu členů spolku SK Kladno svoláme, jakmile bude definitivně znám výsledek mého jednání o prodeji stadionu SK. Vzhledem k tomu, že se jedná o nakládání s majetkem spolku, bude nutné schválit cenu a podmínky prodeje. Projednávání personálních otázek dnes není plánováno, nicméně, nelze vyloučit, že i o nich bude jednáno.

Kam dospělo jednání o převedení nemovitého majetku na město?
V roce 2017 jsem se s primátorem Mgr. Milanem Volfem, který je jednáním za město Kladno pověřen, sešel třikrát. Zatím jsme jednali pouze o ceně. V současné době čekám na stanovení termínu další schůzky, abychom projednali postup a podmínky prodeje. Pan primátor je velice časově zaneprázdněn, takže termíny schůzek se hledají jen obtížně.

Jak budou vypadat další jednání o právech na značku a hráče?
Na tomto poli se žádná jednání nevedou a zatím není ani o čem jednat. Značka SK a stejně tak registrace hráčů jsou zcela jasné – zatím nikdo nepožadoval, aby takové jednání bylo zahájeno.

Co očekáváte od jarní části soutěže včetně mládeže SK?
Očekávám, že všichni v SK budou pracovat a hrát tak, aby se sami před sebou nemuseli stydět. Pokusíme se dosáhnout co nejlepších výsledků a pokud se to při nejlepší snaze nepodaří, svět se nezboří. Samozřejmě mezi sebou rádi přivítáme lidi, kteří by měli zájem pracovat v klubu a přispějí ke zkvalitnění tréninkového a výchovného procesu, vedení nebo image SK.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí